AK Parti Gençlik Kolları'ndan Protesto

AK Parti Gençlik Kolları, Suriye'de yaşanan katliamlara sessiz kalan uluslararası kuruluşlara tepki amacıyla BM Türkiye Temsilciliği önünde eylem yaptı AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş: 'Esed rejimini, müttefiklerini ve bu zulme yeterli ses çıkarmayan uluslararası kuruluşları en sert şekilde kınıyoruz'.

AK Parti Gençlik Kolları, Suriye'deki katliamlara sessiz kalan uluslararası kuruluşlara tepki amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Temsilciliği önünde eylem yaptı.

Ellerinde 'Çocuklar ölüyor', 'Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil' ve 'Halep'te katliam var, BM nerede' yazılı dövizler taşıyan grup, akşam saatlerinde BM binası önünde toplandı.

Grup adına basın açıklaması yapan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Suriye'nin Halep şehrinde Rusya ve Suriye uçakları tarafından gerçekleştirilen hava saldırılarında 19 Eylül'den bu yana 359 sivilin hayatını kaybettiğini ve bin 300'ün üzerinde kişinin de yaralandığını söyledi.

Suriye'de 2011'den bugüne kadar 300 binden fazla sivilin katledildiğini ve katliamların azalmadan devam ettiğini kaydeden Ecertaş, şöyle konuştu:

'Esed rejimi son Halep saldırısı ile daha önce de defaatle tekrarladığı gibi savaş hukukunu kesin bir şekilde ihlal etmiştir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplum kuruluşlarının çalışmaları Suriye'nin acilen ihtiyaç duyduğu adalet ve barışa değil, güç merkezlerinin çıkarlarına odaklanmış şekilde yürütülmektedir. Esed rejimini, müttefiklerini ve bu zulme yeterli ses çıkarmayan uluslararası kuruluşları en sert şekilde kınıyoruz.'

Açıklamanın ardından gruptakiler meşale yakarak, 'Dünya 5'ten büyüktür' sloganları attı.
Kaynak: AA