Başkan Köşker, Abdullah Halife'yi Anma Programına Katıldı

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Hacı Abdullah Halifi’yi anma programına katıldı.

Başkan Köşker, Abdullah Halife'yi Anma Programına Katıldı
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Yavuz Sultan Selim’in hocası olan Hacı Abdullah Halife’yi anma programı için hafta sonu Giresun Yağlıdere’ye gitti. Başkan Köşker, ziyarette Hacı Abdullah Halife’nin adının Gebze mutlukentte bir parka verileceğini açıkladı.

Giresun Yağlıdere’nin Tuğlacık Köyü’nde gerçekleşen Hacı Abdullah Halife’yi anma programına; Yağlıdere Kaymakamı Hasan Günaydın, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Üçtepe Belediye Başkanı Harun Öztürk, Yağlıdere Belediye Başkan Vekili Harun Doğdu, İl Müftüsü Muhittin Oral, Gebze belediyesi meclis üyesi Bahtiyar Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Anma programında kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bu güzel anma etkinliğini tertip eden tüm gönül dostlarına örnek misafirperverliklerinden ötürü teşekkürlerimi bu vesileyle sunmak isterim. Sizlere, çağ kapatıp çağ açan Fatih Sultan Mehmet’in Hakk’a yürüdüğü Gebze’mizde yaşayan Giresunlu hemşehrilerinizden; Çepnilerden selam getirdim! 81 ilimizin kültürlerinin kardeşçe kaynaşarak adeta bir Türkiye mozaiğinin oluştuğu güzel Gebze’miz ile; Yavuz Sultan Selim Han’ın hocası tasavvuf ehli Hacı Abdullah Halife’nin ruhaniyeti şahitliğinde, güzel Giresun’umuzla arasındaki gönül köprülerini daha da güçlendiriyoruz. Anadolu’muzun dört bir yanına hayır hasenat, ilim irfan yayan Hacı Abdullah Halife gibi nice manevi mimarların geride bıraktığı eserler başta olmak üzere, güzel ahlak ve Hak dostluğu kelamlarını, düşüncelerini, gelecek nesillere aktarma sorumluluğu da bizlere düşmektedir. Birliğimize, dirliğimize güç katan tüm tasavvuf ehli manevi önderlerimizin ruhları şad olsun” dedi.

Kaynak: İHA