ARÜ'de Akademik Yıl Açılışı

ARÜ 20162017 akademik yılı açılışı yapıldı.

Ardahan Üniversitesi'de (ARÜ) 2016-2017 akademik yılı açılışı yapıldı.

ARÜ Kampüs Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'ndaki açılışa, Vali İbrahim Özefe, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan ve diğer yetkililer katıldı.

Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Ardahan Üniversitesinin önemli bir misyonu temsil ettiğini belirterek, üniversitenin büyümesi ve gelişmesi için gerekli desteği vereceklerini ifade etti.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da Ardahan'ın eski valisi olması nedeniyle ilk valilik yerinin Ardahan olmasından dolayı Ardahan'a bakış açısının pozitif olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Faruk Köksoy da ARÜ'nün gelişmesi ve büyümesi için belediye olarak bugüne kadar desteklerini esirgemediklerini, bundan sonra da esirgemeyeceklerini belirtti.

Rektör Vekili Doğan, hayatının en heyecanlı ve en anlamlı günlerini Ardahan'da geçirmekten mutluluk duyduğunu anlattı.

Hayatının en önemli günlerinin Ardahan'da kendisine nasip olmasının mutluluğuyla herkesi selamladığını belirten Doğan, 'İyi ki varsınız. Adını bir kez daha tekrarlamak istemediğimiz o temmuz ayının karanlık bir gecesinden sonra, bugün böyle pırıl pırıl bir üniversitede sizlerle birlikteyim. Artık anılması gereken bütün olumsuzlukları geride bırakarak, aldığımız bütün dersleri bir kenara dikkatle not ederek ve bir daha yaşamamak üzere buradan bunu bu derslerle daha güçlü, daha mutlu, daha büyük, daha refah, daha kardeşçe herkesin herkese her gün günaydın demek isteyebileceği, kol kola girmek isteyebileceği koskocaman bir Türkiye için günaydın.' dedi.

Doğan, bu dönem 5 bin 173 öğrenciyle eğitim öğretime start verdiklerini söyledi.

ARÜ'nün kurucu Rektörü Prof Dr. Ramazan Korkmaz da ARÜ'nün kuruluşunda eski AK Parti Milletvekili Saffet Kaya'ya katkılarından dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.
Kaynak: AA