Türk Tıp Öğrencileri Birliği Kurultayı

Türk Tıp Öğrencileri Birliği Kurultayının ikincisi Afyonkarahisar'da yapıldı.

Türk Tıp Öğrencileri Birliği Genel Başkanı Mihriban Aksoy, bir otelde düzenlenen kurultayın açılışında yaptığı konuşmada, 72 fakültede binlerce gönüllüyle faaliyette bulunduklarını söyledi.

Birlik olarak hekim adaylarının tıp fakültesine adım attıkları andan itibaren gelişime açık hekimler olarak yetişmesi adına faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Aksoy, 'Yapılan tüm toplantı ve çalışmalar hep kendini bilen, bilim ışığında çalışmalarını yürüten, toplumu daha iyiye sevk edebilecek öncüler olarak yetişmemiz adına. Bizler inanıyoruz ki bu ülkenin gençleri ve geleceğin hekimleri, toplumun öncüleri olacak kişiler olarak harekete geçmemiz gerekli. Kendi geleceğimize, ülkemizin geleceğine sahip çıkarak, gelişim için adım atmamız gerekiyor. Burada bulunarak hepimiz o adımlardan birini attık.' diye konuştu.

Aksoy, Dünya Tıp Öğrencileri Birlikleri Federasyonunun (IFMSA) Avrupa Bölge Toplantısının ev sahipliğini bu yıl içinde Türkiye'nin yapacağını sözlerine ekledi.

Türkiye'deki 71 tıp fakültesinden 720 öğrencinin katıldığı kurultayda, mülteci kamplarında tıbbi müdahale, çocuk istismarını önleme, hekimin hukuki sorumlulukları, tıp ve sanat, madde bağımlılığını önleme konuları anlatıldı.

Kaynak: AA