Şehidin İsmi Parkta Yaşatılacak

Artvin'de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan terör saldırısında şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın ismi verilen Çankaya'daki park, düzenlenen törenle açıldı.

Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan terör saldırısı sırasında şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın ismi verilen park, Çankaya'da düzenlenen törenle açıldı

Çankaya Belediyesi tarafından Öveçler Mahallesi'nde yapılan ve Şehit Çaybaşı'nın ismi verilen parkta gerçekleştirilen açılış törenine, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP milletvekilleri Uğur Bayraktutan ve Şenal Sarıhan, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Gök, Şavşat ilçesinde Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan terör saldırısına dek, Artvin'in daha önce teröre bulaşmamış, silah sesi bile duyulmamış bir il olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, en sorunsuz, en barışık, birbiriyle yaşamaktan mutlu olan insanlarının arasına dahi terörün karıştığı bir ülke haline geldiğini belirten Gök, Şehit Jandarma Er Çaybaşı'nın cenazesine katıldığını ve şehidin ailesinin yaşadığı üzüntüyü paylaştığını anlattı.

Gök, 'Belediyemiz hemen çok kısa bir süre içinde bu parka Fatih kardeşimizin adını vermek suretiyle onun adını ölümsüzler hanesine yazdı. O, bir demokrasi şehidi. O, CHP Genel Başkanına yapılan bir saldırıda canını ortaya koyan bir asker kardeşimiz. Demokrasi adına, hepimiz adına hayatını kaybetti. Böyle bir parkta adını ölümsüzleştirmek, anısını yaşatmak gerçekten çok önemli.' şeklinde konuştu.

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen de, Şehit Çaybaşı'nın isminin parkta yaşatılmasının, Çankaya Belediye Meclisinde alınan, farklı partilerin meclis üyelerinin ortak kararı olduğunu söyledi.

Daha önce de şehit isimlerini ilçedeki parklara verdiklerini hatırlatan Taşdelen, 'Şehitlerimize olan minnet borcumuzun bir ifadesi olarak onların isimlerini parklarımıza veriyoruz. Gönül istiyor ki ülkemizde terör olmasın. Askerimiz, polisimiz, gençlerimiz ölmesin ve parklara bu isimleri vermeyelim.' dedi.

Taşdelen, terörün bir insanlık suçu olduğunun, terörle alınacak hiçbir sonucun bulunmadığının altını çizerek, adı ne olursa olsun bütün terör örgütlerini kınadığını, lanetlediğini kaydetti.

Törene katılan vatandaşlara teşekkür eden Taşdelen, amaçlarının Çankaya'yı cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk'e layık bir şekilde yönetmek olduğunu vurguladı.

Terör olaylarında şehit düşen vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Taşdelen, 'Şehitlerimize borçluyuz, minnettarız. Parklara, sokaklara, caddelere ne kadar isimlerini de versek şehitlerin haklarını ödeyemeyiz. Çünkü onlar şehit oldukları için biz bu vatanda özgürce yaşayabiliyoruz.' ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, Öveçler Mahallesi'nde 2 bin 100 metrekare alan üzerine inşa edilen, içinde çocuk oyun grubu, yürüyüş yolu, spor alanı ve bin 550 metrekare yeşil alan bulunan parkın açılış kurdelesi kesildi.
Kaynak: AA