Hakkari Belediyesinin Çalışmaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden gelen 8 kişilik heyet, kentin genel durumunu değerlendirmek üzere Hakkari Belediyesini ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Hakkari'ye gelen İBB Meclis Üyesi ile Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Önder Benzeş başkanlığındaki 8 kişilik heyet, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Hakkari Belediyesine görevlendirilen Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim ve belediye birim amirleri ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.

Hakkari'nin genel durumunun değerlendirildiği toplantının ardından açıklama yapan Epcim, Hakkari'de yapılacak çalışmalara rehberlik etmek için İstanbul'dan heyetin geldiğini belirtti.

İBB Başkanı Topbaş'ın Hakkari'ye olan özel ilgisi, desteğinin devam ettiğini ifade eden Epcim, şunları dile getirdi:

'Bu noktada kendileri Önder Beyin başkanlığında teknik bir ekibi gelecekteki Hakkari'de yapılacak olan çalışmalara rehberlik etmeleri noktasında bizlere yol göstermek, kendi belediyecilik deneyimlerini bizlere aktarma noktasında burada toplanmış bulunuyoruz. Bu toplantılar tabi ki Hakkari'deki imar durumundan, fen durumuna çeşitli belediye birimlerimizin durumlarını etüt etme, onların fotoğraflarını çekme, gelecekte de bu fotoğraflardan yola çıkarak yol haritasını belirleme noktasında bizlere katkılara olacak. Arkadaşlarla bugün bir alan gezmesi yapacağız. Bu alan çalışmasından sonra yapılacak çalışmalar, halkımızın hayatını kolaylaştıracak çalışmalara ne şekilde bir yaklaşım sergileyebiliriz o noktada arkadaşlarımız bize destek olacaklar. Bu vesileyle başta Sayın Başkanımız Kadir Tokbaş olmak üzere gelen heyete teşekkür ediyorum.'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Önder Benzeş ise, Hakkari için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, 'Burada sizlerin işini kolaylaştırmak, sizlere yardımcı olmak için Hakkari adına elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Bizleri ağırlayan Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz.' dedi.

Kaynak: AA