Tariş Pamuk Ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Yaman Açıklaması

'Pamuk fiyatlarının düşmesini engellemek, birliğimize bağlı kooperatiflerin piyasada denge unsuru olma görevlerini yerine getirebilmeleri için düşük faizli kredi imkanlarına kavuşturulması önem arz etmektedir'.

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Faruk Yaman, pamuk fiyatlarının düşmesini engellemek için düşük faizli kredi imkanının sağlanması gerektiğini bildirdi.

Yaman, yazılı açıklamasında, pamukta hasat sezonunun başladığına işaret ederek, alım fiyatlarında İzmir Ticaret Borsasını esas alacaklarını belirtti.

Aydın’daki pamuk çekirdeği kırma tesisinin de faaliyete geçirileceğini ifade eden Yaman, bölgede üretilen pamuk çekirdeklerini borsa fiyatları üzerinden almak istediklerini, çekirdek bedellerinin de peşin ödeneceğini kaydetti.

Yaman, Gümrük ve Ticaret Bakanı ile yaptıkları görüşmede Tariş birliklerinin ürün alımlarının finansmanında kullanacağı banka kredilerinde devletin desteğinin sağlanmasına ilişkin yasal düzenleme yapılmasını talep etiklerine dikkati çekerek, 'İçerisinde bulunduğumuz üretim sezonunda pamuk fiyatlarının düşmesini engellemek, birliğimize bağlı kooperatiflerin piyasada denge unsuru olma görevlerini yerine getirebilmeleri için düşük faizli kredi imkanlarına kavuşturulması önem arz etmektedir.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA