'Otomobilsiz Kent Günü' Etkinliği Düzenlendi

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde belediyenin kültür etkinlikleri kapsamında, Lüleburgaz halkının sağlık ve yaşam kalitesini arttırmak, arabalara olan aşırı bağımlılığı ve trafik hacmini azaltmak, iklim değişikliği üzerindeki ve insan sağlığına olumsuz etkilerini azaltmak, kentlilik bilincini arttırmak amacıyla ‘Otomobilsiz Kent Günü’ etkinliği düzenlendi.

'Otomobilsiz Kent Günü' Etkinliği Düzenlendi
Etkinlik Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda başladı.

Etkinliğe Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Başkan Yardımcısı Rasim Aslan, belediye yetkilileri, Lüleburgaz Bisiklet ve Motosiklet Kulübü Derneği ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Emin Halebak, ”Hepimiz bir kentte yaşıyoruz ve en çok istediğimiz şey mutlu ve sağlıklı yaşamak. Mutlu ve sağlıklı yaşayabilmenin de belli parametreleri var. Araçlar hayatımızı kolaylaştırıyor elbet ama çıkardıkları egzoz gazıyla da sağlığımızı alıyor. Bisiklet kullanmak tüm batı şehirlerinde her geçen gün önemli bir kıstas haline geliyor. Lüleburgaz Belediyesinin de 2002 yılından beri çalışmaları bu kenti bisikletli bir kent haline getirebilme yönündeydi. Geldiğimiz an itibariyle 2017 yılını Bisiklet Yılı ilan ettik” dedi.

Konuşmanın ardından bisiklet korteji eşliğinde yayalaştırma alanında bisiklet turu gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA