Ahlat'ta İlköğretim Haftası Kutlandı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde "İlköğretim Haftası" münasebetiyle bir kutlama programı düzenlendi.

Ahlat'ta İlköğretim Haftası Kutlandı
Kale Şehit Erdoğan Gökbulak İlköğretim Okulu’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden’den sonra bir konuşma yapan Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, 2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, "İnşallah yeni eğitim öğretim yılına güzel bir başlangıç yaptık. İnşallah böyle devam eder. Bir milletin en kıymetli hazinesi kendi çocuklarıdır. Nüfusu artan devletlerin başında yer alıyoruz. Bizim nüfusumuz artarken, Avrupa milletlerinin nüfusu düşüyor. Bu çok önemli bir kuvvet, enerji ve potansiyeldir. Eğer biz bu potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye çeviremezsek, bundan bir hareket elde edemezsek, bunu bir ivmeye çeviremezsek, çocuklarımızı çağın hastalıklarına maruz bırakırsak, çocuklarımızı toplumcu değil de bencil yetiştirirsek, çocuklarımızı sosyal adaletten değil de kendi menfaatini ön planda tutacak şekilde yetiştirirsek, duyarlı değil de bananeci yetiştirirsek elimizde ki bu enerji tıpkı atom enerjisinin nispet manada kullanıldığı zaman faciaya dönüşmesi gibi, menfi manada kullanıldığında bir bombaya dönüşmesi gibi büyük tehlikedir. Bu büyük enerji bize büyük bir tehlike olarak döner. Bu münasebetle fizik, kimya, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri ve matematik çok önemli bir bilim. Elbette ki çocuklarımızı bu modern çağın gerekleriyle donatacağız. Ama bunu da donatırken çocuklarımıza vatanperverlik, milliyetperverlik, terakkiperverlik ve fedakarlığı da aşılamak mecburiyetindeyiz. Değerli öğretmen ve idareciler bunlar söylemekle olacak işler değil. Hiç kimse şeker yemek için portakal yemez, ama portakal yediği zaman şeker yemiş olur. Bunlar iyi bir örnek göstererek olacak işler. O yüzden hepiniz bu konuda çocuklara bunları ifade etmeniz bir mecburiyettir diye düşünüyorum. 2016-2017 eğitim öğretim yılı milletimize, vatanımıza, ilçemiz eğitim öğretim camiasına, velilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ederek başarılar dilerim" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak, koro dinletisi ve müzikli ront gösterisi sunuldu. Birinci sınıfa başlayacak öğrencilere ise son sınıf öğrencileri tarafından çiçek verildi.

Ardından 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hazırlanan slayt gösterisi katılımcılara izletildi. İzleyenlerin beğenisini kazanan program, verilen ikramla birlikte sona erdi.

Düzenlenen programa Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı A. Zafer Bayram, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat İlçe Emniyet Müdür Vekili Erdem Yaban, kurum amirleri, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: İHA