İskilip'te Fırtınanın Ardından Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Çorum’un İskilip ilçesinde ortalığı savaş alanına çeviren fırtınanın ardından hasar tespit çalışmalarına başlandı.

İskilip'te Fırtınanın Ardından Hasar Tespit Çalışmaları Başladı
İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, bugün sabah saatlerinde İskilip ilçesine giderek İskilip Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile birlikte fırtınadan zarar gören ev ve işyerlerinde incelemelerde bulundu. AFAD ekiplerine incelemeler sırasında Belediye Başkanı Recep Çatma da eşlik etti.

Dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle ilçede hayat durmasına noktasına gelmişti. Fırtına nedeniyle çatılardan üzerlerine kiremit düşen, ağaç devrilen çok sayıda araçta maddi hasar meydana gelirken, yollara uçan çatılar nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda trafik akışı sağlanamamış ilçenin birçok noktasında elektrik kesintisi yaşanmıştı. Fırtına ile bazı işyerlerinin dışında bulunan masa ve sandalyelerde yüzlerce metre öteye sürüklenmişti.

İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, 15 dakika etkili olan fırtınanın çok büyük zarar verdiğini belirterek, “İlçede son durum biraz sıkıntılı. 10 evin şuanda çatısı yok. Bazı mahallelere elektrik verilemiyor. Girdap gibi geldi geçti. 15 dakika sürdü ancak büyük bir zarar var. En büyük tesellimiz ve şükrümüz can kaybının olmaması. 3 tane evinde çatışı diğer apartmanların üzerine uçmuş. Fırtınanın ardından İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nü arayarak yardım istedik. Ekipler geldi çalışmalar başladı” dedi.

Kaynak: İHA