'Kosova Yakında Kendi Ordusuna Sahip Olacak'

Kosova Meclis Başkanı Veseli: 'Kosova, çok yakın zamanda kendi ordusuna sahip olacak. Bu, ABD ve NATO üyesi ülkeler gibi Batılı ortaklarımızla dönüşüm içerisinde oluşacak'

Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, ülkesinin çok yakında kendi ordusuna sahip olacağını ifade etti.

Veseli, Kosova'da savaşın ardından görev yapan ilk Kosova Gücü (KFOR) komutanı emekli İngiliz general Mike Jackson'u kabul etti.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Veseli, ülkesi için yaptıkları adına teşekkür ettiği Jackson'ı 'Kosova'nın özgürlüğünün komutanı' olarak nitelendirdi.

Jackson'un, Kosova'nın en zor dönemlerinde önemli işler yaptığını kaydeden Veseli, '17 yıl sonra bugün, bağımsız ve egemen bir ülkeye sahibiz. Demokrasimiz işliyor. Kosova, çok yakın zamanda kendi ordusuna sahip olacak. Bu, ABD ve NATO üyesi ülkeler gibi Batılı ortaklarımızla dönüşüm içerisinde oluşacak.' ifadelerini kullandı.

Veseli, amaçlarının AB ve NATO üyeliği yolunda emin adımlarla ilerlemek olduğunu belirterek, ülkedeki her toplumun ve dini grubun özgürlüğünü koruyarak, demokrasinin muhafaza edilmesi hususunda kararlı olduklarını söyledi.

Emekli General Jackson da uzun zaman sonra yeniden Kosova'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, zorlu bir dönemin ardından ülkenin kaydettiği ilerleme ve gelişmelerden övgü ile söz etti.

Kosova'nın kendi ordusuna sahip olması konusuna da değinen Jackson, 'Ordunun dönüşümü çok uzun sürmeyecek ancak bunun tam olarak ne zaman gerçekleşeceğini kesin bir şekilde söyleyemem. Kosova'nın en kısa zamanda bir orduya sahip olmasını istiyorum. Bu, şüphesiz Kosova'nın ulaşması gereken bir hedeftir.' diye konuştu.

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi ile de görüşmesi beklenen Jackson'a 'ülke barışı, güvenliği ve istikrarına katkılarından dolayı' madalya takdim edilecek.

Kaynak: AA