EXPO 2016 Antalya'da Zeytinyağı Tanıtım Etkinliği

Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını artırmanın yanında Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı tüketimini de arttırmak isteyen Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), EXPO 2016 Antalya'da tanıtım etkinliği düzenledi.

Tanıtım komitesinden yapılan açıklamaya göre, ZZTK yetkilileri, düzenlenen etkinlikte EXPO ziyaretçilerine kaliteli zeytinyağı seçiminin ipuçlarını verdi.

Etkinlik kapsamında Uluslararası Zeytin Konseyi'nce akredite edilen Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı'ndan ve Ayvalık Ticaret Borsası'ndan katılan tadım uzmanları tarafından ZZTK standında lezzet tadımları yaptırıldı, ziyaretçilere tanıtıcı broşür ve promosyon ürünleri dağıtıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ZZTK Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, bayram tatilinin de etkisiyle ziyaretçilerin tanıtım etkinliğine yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Halkımızı kaliteli zeytinyağı ve zeytinyağının faydaları hakkında bilgilendirirken, yurt dışından gelen ziyaretçilere ise Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımı yapıyoruz. Türkiye’de kişi başı 2 kilogramın altında olan yıllık zeytinyağı tüketimini 5 kilograma çıkarmayı hedefliyoruz. Zeytinyağı üreticisi ülkeler arasında en düşük zeytinyağı tüketen ülkeyiz. Bu olumsuz tabloyu değiştirmek istiyoruz. Zeytinyağı tadım etkinliğimizin daha fazla insana ulaşması için Türk Müziği’nin efsane ismi Emel Sayın ve Tarkan'ın konserlerinin olduğu günleri tercih ettik.'

Kaynak: AA