Kızılırmak'ta Balık Ölümleri

Sivas'ta Kızılırmak Nehri'nde balık ölümlerinin yaşanması üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile inceleme ve kontrol çalışması yaptı Çöken köyü sakinlerinden Metin Kale: 'Ölü balıklar ırmak yüzeyinin yüzde 50'sini kaplıyordu. Balıklar artık kıyıya vuruyor. Bu da kokuya sebep oluyor. Kızılırmak köye yakın, çevrede de evler var. Çocuklar da ırmağa giriyor. Bu da sağlık açısından problem teşkil ediyor'

Sivas'ta Kızılırmak'ta balık ölümleri yaşanması üzerine inceleme başlatıldı.

Kızılırmak'ın geçtiği Serpincik ve Çöken köyü mevkilerinde yaklaşık bir haftadır balık ölümü yaşanıyor.

Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, ölümlerin yaşandığı Kızılırmak boyunca Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile inceleme ve kontrol çalışması yaptıklarını belirtti.

Balıklar ve sudan alınan numunelerin ilgili laboratuvarlara gönderildiğini ve sonuç beklendiğini aktaran yetkililer, ölümlerin, havaların ısınmasına bağlı olarak su debisindeki ve sudaki oksijen miktarındaki azalmadan kaynaklandığının tahmin edildiğini bildirdi.

Çöken köyü sakinlerinden Metin Kale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir haftadır balık ölümlerinin yaşandığını söyledi.

İlk günlerde ölümlerin az olduğunu daha sonraki günlerde arttığını belirten Kale, 'Ölü balıklar ırmak yüzeyinin yüzde 50'sini kaplıyordu. Balıklar artık kıyıya vuruyor. Bu da kokuya sebep oluyor. Kızılırmak köye yakın, çevrede de evler var. Çocuklar da ırmağa giriyor. Bu da sağlık açısından problem teşkil ediyor.' diye konuştu.

Yetkililerden bu duruma çözüm beklediklerini dile getiren Kale, 'Yetkililerin bu duruma çözüm bulması şart. Ölümler devam ediyor, özellikle akşam üzeri artıyor. Akşam saatlerinde rüzgar vurduğu zaman koku köye doğru yayılıyor ve vatandaşı rahatsız ediyor. Bunun için önlem alınması şart.' dedi.

Kaynak: AA