Kamuda Görevden Almalar

Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, görevden uzaklaştırılan 54 personelden 19'unun daha görevine son verildiği bildirildi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ/PDY başta olmak üzere, terör örgütlerinin üniversitedeki uzantılarına yönelik inceleme ve soruşturmaların devam ettiğini ifade etti.

Bu kapsamda 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

'ASÜ'de, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 14’ü idari, 40’ı akademik olmak üzere 54 personel açığa alınmıştı. Daha önce 14 idari personelin kamu görevinden uzaklaştırılması kararının ardından, 672 sayılı KHK ile 19 akademik personel daha kamu görevinden çıkarıldı. Bununla birlikte ASÜ'de, kamu görevinden çıkarılan personel sayısı 33'e yükseldi. Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti bulunan, yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen personelle ilgili çalışmalarımız sürmektedir.'

Kaynak: AA