Golden City Awards 2017 Hazırlıkları İstanbul'da Start Aldı

Dünya şehircilik yarışmaları arasında en prestijli marka yarışmalarından olan Golden City Awards 2017’nin hazırlıkları İstanbul’da başladı.

Golden City Awards 2017 Hazırlıkları İstanbul'da Start Aldı
Türkiye’de şehirciliğin gelişmesi için toplum nezdinde farkındalık oluşturmak, toplumu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek üzere pek çok faaliyetler gerçekleştiren Altın Kentler Platformu; şehircilik alanının en büyük marka yarışmalarından olan Golden City Awards’ın 2017 hazırlıklarına başladı.

Bu güne kadar düzenlenen tüm yarışmalardan tamamen farklı içerik ve etkinliklerle dolu dolu olan yarışmanın ödül töreni gecesinin hemen ardından kazanan şehirde yıl boyu sürecek olan (Sempozyum, festival, konser, forum, toplantı Vb.) pek çok alanda farkındalık oluşturacak organizasyonlarla Golden City Awards’ın dikkat çekmesi öngörüldü.

Altın Kent Platformu’ndan yapılan açıklamaya göre, birçok kategoride ödüllerin dağıtıldığı büyük yarışmada, kazanan şehirde yıl boyunca bir çok önemli etkinlikler düzenlenerek, markalaşma yolunda uluslar arası kamu oyunun gündemine getirerek, şehrin tanıtımı etkin olarak bu yarışma ile sağlanıyor. Başta şehircilik alanındaki kamu kurum, kuruluşları ,belediyeler ve iştirakleri olmak üzere pek çok inşaat firması , şehircilik alanında faaliyet gösteren firmaların yoğun ilgi ve katılım gösterdiği yarışmada bu yıl şehirciliğin konu aldığı pek çok seçkin davetlinin katılacağı iki gün sürecek bir zirve de düzenlenecek. Ayrıca 2 gün boyunca sergi alanı oluşturularak bu alandaki projeler stantlarda sergilenecek.

Büyük ödül altın bayrak

Golden City Awards’ ta yarışmasında projeler ve kentler iki ayrı kategoride değerlendiriliyor. Yarışma jürisi tarafından değerlendirilen projeler en çok oy alanlar arasından birinci seçiliyor. Halk kategorisinde en çok önerilen adaylar arasında açık oylamada en çok oy alan kent birinci seçilerek altın Kent olarak ilan ediliyor. Yarışma ile ilgili güncel bilgi ve katılım formunun ve yarışma kriterlerinin 15 Eylül 2016 tarihinden itibaren goldencityawards.com sitesinden indirilebileceği belirtildi.
Kaynak: İHA