CHP İstanbul Milletvekili Tekin Açıklaması

''Şimdi bir erken seçim tartışması var. CHP, her türlü erken seçime hazırdır. İster yarın ister öbür gün ister 15 gün sonra''

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP’nin her türlü erken seçime hazır olduğunu söyledi.

Edirne’ye gelen Milletvekili Tekin, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz süreci sonrası erken seçim tartışmalarının gündeme geldiğini dile getiren Tekin, yerel yönetimlerde temizlik yapılması için erken yerel seçime ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

CHP olarak her türlü seçime hazır olduklarını belirten Tekin, Türkiye’yi rahatlatmak için bir erken yerel seçime hazır olduklarını vurguladı.

Erken seçim söylemini 6 ay önce dile getiren ilk siyasetçi olduğunu ifade eden Tekin, şunları kaydetti:

''Şimdi bir erken seçim tartışması var. CHP, her türlü erken seçime hazırdır. İster yarın ister öbür gün ister 15 gün sonra. Bir örnek veriyim. Bu örgüt sarayın içine, göbeğine girmiş, belediyelerin içine girmemesi mümkün mü? Gerek büyük şehirlerde gerek il ve beldelerde çok sayıda örgüt üyesi olduğu belirtiliyor. İl Genel ve Belediye Meclisinde de durum aynı. Ama bu budamayla olacak bir şey değil, yani dalları budayalım değil ağacı kökünden keselim diyorlar ve bir erken yerel seçim konuşuluyor.''
Kaynak: AA