'Bursa'nın 15 Temmuz Destanı' Almanağı

BTSO tarafından, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında kent halkının gösterdiği direnişe ilişkin bilgilerle, demokrasi nöbetlerinde çekilen fotoğrafların yer aldığı bir almanak hazırlandı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasınca (BTSO), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Bursa'daki vatandaşların gösterdiği direnişe ilişkin bilgilerle, demokrasi nöbetlerinde çekilen fotoğrafların yer aldığı bir almanak hazırlandı.

BTSO'dan yapılan açıklamada, 'Bursa'nın 15 Temmuz Destanı' adı verilen almanakta, kent insanlarının, darbe girişimine karşı ortaya koyduğu dik duruşun fotoğraflarla anlatıldığı belirtildi. Bursa iş dünyasının, kent dinamiklerinin ve yerel medyanın darbe girişimine karşı gösterdiği duruşunun da işlendiği almanakın, tarihi bir belge niteliği taşıdığı ifade edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, FETÖ'nün silahlı darbe girişiminin, kahraman vatan evlatlarının milletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edildiğini belirtti.

Burkay, 15 Temmuz'da ülkenin geleceğine darbe vurmak isteyenlere karşı canlarını hiçe sayan şehitlere ve gazilere minnettar olduklarını vurgulayarak, 'Dünya, örnek bir kenetlenmeyle iradesine ve demokrasisine sahip çıkan Türk milletinin bu kahramanlığını asla unutamayacak.' ifadesini kullandı.

Bursa iş dünyası olarak darbe girişimini engelleyen şehit ve gazilerin emanetlerine sahip çıkmayı görev olarak gördüklerini belirten Burkay, şunları kaydetti:

'Bu kapsamda Başbakanlığımız tarafından hazırlanan 'Dayanışma Kampanyası'na, BTSO olarak 1 milyon lira bağışta bulunduk. Ayrıca şehitlerimiz ve gazilerimizin yakınlarına, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesini tercih etmeleri halinde burs verme kararı aldık. Odamızın Yeniceabat'ta inşa ettiği Mesleki Eğitim Kampüsümüzün ismini de 'BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Kampüsü' olarak değiştirdik. Şehitlerimizin isimlerini de bu kampüsümüzde yaşatacağız.'

Almanağın oda üyelerine dağıtımına başlandı.

Kaynak: AA