Bartın'da '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi' Konulu Sergi

AK Parti Bartın İl Başkanlığı tarafından ‘15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi’ konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Bartın'da '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi' Konulu Sergi
Cumhuriyet meydanında derbe girişiminin yaşandığı gece çekilen 50’ye yakın eserin sergilendiği serginin açılışına Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemuz, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi il yönetimleri, kamu kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“15 Temmuz milattır”

Serginin açılışında konuşan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, 15 Temmuz’un ülkede bir milat olduğunu belirterek, Demokrasiye, milli iradeye kast etmek isteyenlere hep beraber, siyaset ayrımı yapmaksızın, kadın, erken, çocuk, yaşlı, genç tolumun tüm katmanlarıyla beraber, dünyada tarihinde eşi görüşmemiş bir şekilde demokrasimize sahip çıktık. Türkiye’yi demokratik olmamakla suçlayanlara karşı aslında biz bir destan yazdık. O gece Türkiye’de çekilmiş 60’ıon üstünde fotoğraf var. Bu çekilen fotoğraflardan derlemeye çalıştığımız 50’ye yakın fotoğraf var. Onları görelim, gösterelim istedik. Bu sergimizi şadırvan caddesinde de bir süre devam ettireceğiz. Bu resimlerin her biri tarihi değere sahiptir. Sadece bir resim, tablo ve fotoğraftan ibaret değiller. Her biri çok ciddi bir anlamda destan anlatan resimler. Sergimiz bittiğince bu resimleri, kamu kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza vereceğiz. İsteyenler de dijital ortamda bu fotoğrafları alabilirler” dedi.

“Bu fotoğraflar bir tarih ve mirastır”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da fotoğrafların Türkiye açısından tarih ve miras değerinde olduğunu belirterek, "Dünya tarihine ve Türk demokrasi tarihine geçen bu olayın kalıcı ve en anlamı fotoğraflarla sergilenip geleceğimize aktarılması çok önemliydi. Partimizin Çevre ve Kültür Şehircilik Başkanlığının bütün illerde bu organizasyonla özellikle yayınlanmayan fotoğrafları halkımıza sunması gerçekten çok önemli. Bu fotoğraflar bir tarih, çocuklarımıza bir miras. 15 Temmuz Şehitleri ve gazileri ve bu ülkeye bir miras bıraktılar. O mirasta demokrasi ve istiklale nasıl sahip çıkılacağı, cumhuriyete nasıl sahip çıkılacağının mirasıdır. Çocuklarımıza bunu bu fotoğraflarla aktarmamız, tarih kitaplarında ileride yer alacak. Bu fotoğraflar gerçekten bizim geleceğimizin bir garantisi. Türkiye’nin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet yaşayabilmesinin bir garantisi ve sigortası olarak görüyoruz. 15 Temmuz sürecini milletimiz yüzünün akıyla geçti. Bundan sonraki mücadelede FETÖ Terör Örgütüyle hukuk zeminindeki mücadeleyi yapmak ve devletin neresinde çöreklenmişse oralardan silip atmak ve aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerlemenin mücadelesini veriyoruz. Bu Cumhuriyet Meydanındaki sergide milletimiz tarafından ilgiyle takip ediliyor. Cumhuriyete nasıl sahip çıkıldığının göstergesi olarak bunlar birer belge. Ben emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“15 Temmuz’u milletimiz unutmayacak”

Bartın Valisi Nusret Dirim ise, “15 Temmuz’u milletimiz unutmayacaktır. 15 Temmuz’un bize kazandırdıklarının kalıcı olmasını diliyorum. Birlik beraberliğimize vesile olan bu önemli direniş dünya demokrasi tarihine geçecektir. Tabi 15 Temmuz yıldönümü olarak her yıl hatırlanacak. Bu genç kuşaklar meydanlarda buna şahit oldular. Meydanlarda çoluk çoğuyla bulunan insanlar gerçekten kimlik kişilik kazandırma anlamında çok doğru bişey yaptılar. Bu kazanımların daim olmasını diliyorum. 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anıyorum. Allah hepsinden razı olsun. 241 şehidimiz var. Bini geçen yaralımız var. Şifaya kavuşamayanlara yaralılarımıza şifa diliyorum. İnşallah birlik beraberliğimiz gelecekte de devam etsin, milletimiz bu zorlu günleri kenetlenerek aşmayı başardı. Geleceğe de emin adımlarla birlik beraberlik içerisinde yürüyelim. Bu serginin hazırlanmasında emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.
Kaynak: İHA