Öğrencilere Uyuşturucunun Zararları Anlatıldı

Van'da ders başı yapan öğrenciler uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda bilgilendirildi.

Van'da öğrenciler uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda dikkatli olmaları için uyarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde öğrencilere yönelik, uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelerden korunma amaçlı çalışma başlattı.

Ders başı yapan öğrencilere uyuşturucunun zararları, korunma yolları ve alınan önlemlerle ilgili bilgiler veren emniyet müdürlüğü ekipleri, okul çevresinde bu tür olumsuzluklarla karşılaşan öğrencilere yapmaları gerekenleri anlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli Başpolis Adem Doğan, öğrencileri uyuşturucuya alıştırmak isteyen kötü niyetli kişilerin, çeşitli yöntemler kullanarak bunu gerçekleştirmeye çalıştığını söyledi.

Öğrencilerin, 'Bunu kullan çok iyi olacaksın', 'Bir kez kullan bir şey olmaz', 'Bununla sıkıntılarından kurtulacaksın' gibi sözlerle kandırıldığına dikkati çeken Doğan, emniyet müdürlüğü olarak öğrencilerin güvenliği için okulların çevresinde önlem aldıklarını aktardı.

Çevrelerinde bunun gibi durumlarla karşılaşan öğrencilerin okul yakınlarında güvenlik önlemi alan polislere ya da '155 Polis İmdat' hattına bildirmelerini isteyen Doğan, şöyle devam etti:

'Emniyet müdürlüğü olarak eğitim sezonunun ilk gününde öğrencileri bilgilendirmek amacıyla böyle bir çalışma yaptık. Öğrencilerin çevrelerinde karşılaştıkları olumsuzluklara karşı daha duyarlı olmalarını sağlamak istiyoruz. Biz emniyet müdürlüğü olarak okullarımızın çevresinde gerekli önlemleri alıyoruz. Öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak ve uyuşturucudan uzaklaştırmak amacıyla sürekli görevimizin başındayız.'

Öğrencilerden Melek Taşfidan, eğitim sayesinde uyuşturucunun zararları konusunda bilgilerini pekiştirdiklerini dile getirerek, 'Polis ağabeylerimize teşekkür ederiz. Uyuşturucu uzak durmamız gereken bir konu. İnsanlara çok zararı olan bir şey. Bu eğitimler ile arkadaşlarımızın da bunun farkına vardığını görüyoruz. Çevremizde böyle olumsuzluklar olduğunda ne yapacağımızı şimdi daha iyi biliyoruz.' diye konuştu.

Eğitimin ardından, Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu Suçlarla Mücadele Şubesi görevlileri, narkotik polis köpeği 'naz' ile öğrencilere bir gösteri sundu. Polislerce okulun bahçesine saklanan uyuşturucuyu kısa sürede bulan 'naz', öğrencilerden alkış aldı.
Kaynak: AA