KOSGEB'en Kredi Faiz Desteği

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, imalat sanayisinde faaliyet gösteren işletmeler için KOSGEB tarafından sağlanacak kredi faiz desteğine başvuruların başladığını bildirdi.

Takva, yaptığı yazılı açıklamada, KOSGEB tarafından imalat sanayisinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik uygulanan destekleme programı kapsamında, işletme başına üst limiti 1 milyon 500 bin lira tutarında kredi kullanımlarında faiz ödemesi desteği sağlanacağını belirtti.

Programda 300 bin lira kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacağını ifade eden Takva, 'Kredi vadesi ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı 3'er aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli programda Akbank, Denizbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı Kredi Bankası yer alıyor.'

Takva, teminat sıkıntısı çeken işletmelerin bu sorunlarının giderilmesini teminen Kredi Garanti Fonunun da programda yer alacağını ifade etti.

Makine teçhizat kredi faiz desteğine, KOSGEB veri tabanına kayıtlı olan işletmelerin bugünden itibaren internet üzerinden başvurabileceklerini belirten Takva, şunları kaydetti:

'İmalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin KOSGEB veri tabanı üzerinden gerekli güncellemelerini yaparak bu destekten yaralanmaları, firmalarımızın gelişmesine, büyümesine ve istihdama büyük katkı sağlayacak. İmalatçı firmalarımızın bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor. İmalat sanayide faaliyet gösteren işletmelere bu destek ile beraber eksik olan makine-teçhizatlarını tamamlamaları konusunda çağrıda bulunuyoruz.'

Kaynak: AA