CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması

'Ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşmasının tek yolu, laik demokratik Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenilir ellerde, Atatürk ilke ve devrimlerinin yolunda eğitim almasını sağlamaktır'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye'nin aydınlık yarınlara ulaşmasının tek yolunun, laik demokratik Cumhuriyetin teminatı olan çocukların güvenilir ellerde, Atatürk ilke ve devrimlerinin yolunda eğitim alması olduğunu bildirdi.

Torun, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, bir ülkenin kendisini nasıl tanımladığının ve nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergesinin, eğitim düzeyi ve yakalanan başarı olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin kurucusu, başöğretmen Atatürk'ün 'Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir sosyal toplum halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.' ifadesini kullanarak, eğitimin önemini vurguladığını anımsatan Torun, şunları kaydetti:

'Ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşmasının tek yolu, geleceğimizi teslim edeceğimiz, laik demokratik Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenilir ellerde, Atatürk ilke ve devrimlerinin yolunda eğitim almasını sağlamaktır. Bu anlamda en önemli görev şüphesiz ki Türkiye Cumhuriyeti'nin değerli öğretmenlerine düşmektedir. Ulusumuzu çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma yarışında kendini ifade edebilen, soran, sorgulayan, özgür düşünen, düşündüğünü demokratik yollarla açıkça ifade edebilen, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında yürüyen bireyler yetiştirmektir. Üstlendikleri bu onurlu görev hem çok zordur hem de çok kutsaldır.'

Torun, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ve İlköğretim Haftasının çocuklara, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: AA