AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Açıklaması

Muharip Gazileri Derneği Malatya Şubesini ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Şehit yakınları ve gazilerimiz bizim emanetimiz onları korumak boynumuzun borcu” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Açıklaması
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Şahin, şehit ve gazilik makamının çok şerefli bir makam olduğunu ifade ederek, “Toprak eğer uğrunda ölen olursa vatan statüsünü kazanır. Her yerde toprak parçası var ama bu topraklar gibi uğrunda binlerce şehit verilen başka bir toprak yoktur herhalde. Biz 1071’den beri bu toprak uğruna nice canlar vermişiz, şehit ve gazilerimizin emaneti olan bu toprakların kıymetini bilmek ve bu toprakları korumak bizim boynumuzun borcu. Birçok makama dirsek çürüterek, emek vererek erişebilirsiniz ama gazilik ve şehitlik makamına yalnızca bedeninizi feda ederek erişebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Şahin, “Bu ne olduğu bilinmeyen hainler bizim evlatlarımızı tatbikat var, o var, şu var diye kandırdılar ve köprüleri kapatıp, gökyüzünde uçakları uçurttular. Biz 15 Temmuz’da millet olarak Çanakkale ruhunu yaşadık ve yaşattık. Nasıl ki Çanakkale’de hainlere bu toprakları çiğnetmediysek 15 Temmuz’da da bu aziz vatanı çiğnetmedik. Ben bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetinin gaziler ve şehit yakınlarına büyük hizmetler yaptığını vurgulayan Şahin, bu hizmetlere devam edeceklerini söyleyerek, “Gazilerimiz ve şehitlerimiz bizim değerlerimiz, gazilerimizi ve şehit yakınlarımızı korumak bizim boynumuzun borcu, onlar bizim emanetimiz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Ziya Öztürk ise, 15 Temmuz Darbe girişimine değinerek “Biz ülke olarak hep birlikte el el vererek o karanlık günleri atlattık ve bu günlere çıktık Allah birlik beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

Kaynak: İHA