2016-2017 Eğitim Ve Öğretim Döneminin Başlaması

Aydın'da 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Merkez Efeler ilçesi Ticaret Odası İlkokulunda düzenlenen programda, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Vali Ömer Faruk Koçak yaptığı konuşmada eğitimin önemine vurgu yaparak, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Koçak, şunları söyledi:

'Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. yavrularımız zor bir coğrafyanın çocukları olarak dünyaya geldiler. Zor bir zamanda eğitim görüyorlar. Ama şunu unutmasınlar zor zamanlar büyük liderlerin çıktığı zamanlardır. İnsanların kalitesi ve kumaşı zor zamanlarda belli olur. Bu zor zamanda milletin istikbalini bir kere daha koruyan, kurtaran ve geleceğe daha çok umutla bakmamıza sebep olan gençlerimizi bir kez daha kutlamak istiyorum. 15 Temmuz'da şehit olan, vatanımızın birliği ve bütünlüğü işçin şehit olan bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.'

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, il genelinde 798 okulda 13 bin 30 öğretmen ve 175 bin 375 öğrenciyle yeni eğitim-öğretim yılına başladıklarını bildirdi.

Programa AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Şen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Protokol üyeleri daha sonra sınıfları gezerek '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri' anısına çıkartılan kitapları öğrencilere hediye etti.

Kaynak: AA