Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz Açıklaması

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dilerek, "Harran’da vatan sevgisini ve milli duyguları taşımak daima ilk sırada yer almıştır" dedi.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz Açıklaması
Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, tüm öğretmen ve öğrencilere 2016-2017 Eğitim ve Öğretim sezonunun başarı ve huzur getirmesini temenni etti. Dünyanın ilk üniversitesinin Harran’da kurulduğunu vurgulayan Başkan Özyavuz, "2016-2017 öğretim yılının, ülkemize, Türk gençliğine, öğretmenlere, annelere, babalara, huzurlu ve başarı getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Madem ki, dünyanın ilk üniversitesi Harran’da kurulmuştur, Harran toplumu olarak, buna layık olabilmek için eğitim büyük önem taşımaktadır. Harran ovasının geleceği, Türk gençliğinin ve Harranlıların alacağı milli kültür ahlakıyla göreceği eğitime bağlıdır. Cenab-ı Allah’ın bizlere birer emaneti olan çocuklarımız arasında, atalarımızdan miras kalan, tarihi geleneklerimize karşı Türkçe olmayan kelimeler ve Türk malı olmayan ürünlere ilgi gösterilmemesini aşılamalıyız. Milli ve stratejik önem taşıyan gelenekleri ve tüketim kültürünün daima kontrol altında tutması halinde, ülkemizde milli sanayi de gelişmenin ilk adımlarından biri olur. Nasıl tedbir alınır. Çalışarak üreterek kazanılan helal kazanç ile çocuklarımızı kendimiz okutursak, din ve vatan sevgisinden mahrum riyakar terör örgütleri ortaya çıkmaz. Harranlılar olarak, çocuklarımızı kendimiz okutalım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. İmkanları olmayanlar devletimize müracaatlarında eksiklikleri giderilir. Okulların tam anlamıyla bir eğitim ve öğretim yuvası olması, maddi yük olabilir ama cehaletin çok daha pahalı bir yük olduğunu biliyor muydunuz. Okula gidip de öğrenmeyen öğrenci yoktur, öğretmeyen anne-baba ve öğretmen vardır" dedi.

Harran’da vatan sevgisi ve milli duygularının önemsendiğini belirten Özyavuz bu duyguların eğitimle daha da sağlıklı aşılanabileceğini kaydetti.

Özyavuz, "Harran da vatan sevgisini ve milli duyguları taşımak, daima ilk sırada yer almıştır. Eğitim, su ve ekmekten sonra, en önemli ihtiyacımız olduğunun bilincinde olmalıyız. Bu yönüyle çocuklarımızın eğitimine önem vermeliyiz. çünkü eğitimle istikbalimizi kazanacağız. Türk gençliğinde kuvvetli milli bir şuur ve görev sorumluluğu duygusunu geliştirmeliyiz. Gençliğin ahlaki faziletleri, milli kural ve davranışları, vazgeçilmezlerin vazgeçilmezi olmalıdır. Vatan sevgisi, dini inanç ve değerleri öğrenebilmeleri ve yaşamaları, insanlara sığınarak değil, mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim-i anlamalıdır.

Türkiye de bazı ailelerin ekonomik sıkıntısını fırsat bilerek , ekonomik ve sosyal yardım adı altında Türk gençliğine olumsuz davranışlar aşılayıp, sergileyen ihanet şebekelerinin bir çok sebebi vardır. İhanet şebekesi dış güçler, Türkiye’de İslamiyeti savunuyorlarmış gibi, riyakarlığa odaklananları teşvik ederek, milli ve dini değerlerle ilgisi olmayanları aracı olarak kullanıp, bunlara maddi destek vererek, milli ve dini duygulardan mahrum çıkarcı terör örgütlerinin, okul, öğrenci yurdu, burs ve diğer sosyal hizmetleri kendileri yapıyormuş mesajını vererek, kadirşinas Türk İslam alemini aldatmışlardır. Cennet vatanımızı, 15 Temmuz olaylarına sürükleme hayalleri kursaklarında kalmıştır. Türk kültürü ve eğitimini zedelemeye çalışanlara karşı Başbakanımız Binali Yıldırım diyor ki ’’Ya istiklal ya ölüm. Gün, dostu, düşmanı tanıma günüdür’’ Ne mutlu Türküm diyene. Bu duygu ve düşüncelerle, cümle vatan şehitlerini, demokrasi şehitlerini, vefakar şehit öğretmenlerimizi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, gazileri minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA