İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular

Açlık grevindeki Filistinli tutuklu Kadı'nın sağlığı kötüleşti.

İsrail hapishanesinde yaklaşık iki aydır açlık grevini sürdüren Malik el-Kadı'nın sağlık durumunun ağırlaştığı bildirildi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ne (FHKC) bağlı Esir ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 'idari tutukluluk' kararına protesto olarak açlık grevinde bulunan Kadı'nın sağlığının çok kötüleştiği belirtildi.

Açıklamada, 'İsrail'in Wolfson Hastanesi'nde birkaç gündür baygın halde yatan Kadı'nın her an ölüm haberini alabiliriz. Doktorlar Kadı'nın günden güne ağırlaşan sağlık durumundan endişe duyuyor.' denildi.

Batı Şeria'nın Beytullahim kenti sakinlerinden Kadı, İsrail Yüksek Mahkemesinin hakkındaki idari tutukluluğu dondurma kararını kabul etmeyerek yaklaşık iki aydır açlık grevine devam ediyor.

İsrail'in 'idari tutukluluk' adını verdiği uygulamaya göre, istihbarata dayalı olarak Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonabiliyor. Tutuklunun, 'İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine' karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.
Kaynak: AA