Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, İstanbul'da

Kaya, Başakşehir'deki çocuk evlerini, Etiler Huzurevi'ni, şehit ve gazi ailelerini ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kurban Bayramı dolayısıyla Başakşehir'deki çocuk evleri, Etiler Huzurevi ile şehit ve gazi ailelerini ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bayramı İstanbul'da çocukları, yaşlıları ve şehit ailelerini ziyaret ederek geçiren Kaya, Başakşehir'deki çocuk evleri ile Etiler Huzurevi'ndeki bayramlaşma programlarına katıldı.

Çocuk evlerinde kalan çocuklarla yakından ilgilenerek onlarla oyunlar oynayan ve hediyeler veren Kaya, 'İki çocuk annesiyim ancak benim 10 bin evladım var.' dedi.

Kaya, bayram sevincinin en çok çocuklara yakıştığını ifade ederek, 'Hepimiz, onları ziyaret edip mutluluklarına ortak olmalıyız. Çocuklarımızın hayallerini, düşüncelerini öğrenmemiz gerekiyor çünkü onlar bizim geleceğimiz. Bize emanet edilen bu çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için çalışıyoruz.' diye konuştu.

Etiler Huzurevi’ndeki bayramlaşma programına katılan Kaya, burada kalan yaşlılarla tek tek ilgilenerek, onlarla bir süre sohbet etti.

Kaya, bayramların mutlu olma, gönül ve dua alma günleri olduğunu vurgulayarak, 'Bayram günleri, kuruluşlarımızda misafirimiz olan değerli büyüklerimizin hayır duasını alınca çok daha güzel. Onların yüzünün gülmesi bizim için en büyük mutluluk.” ifadelerini kullandı.

- 'Bakanlığımızın yöneticileri bayramlarını şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz ile geçirdi'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, şehit ve gazi ailelerine de bayram ziyaretinde bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında şehit olanların ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileyen Kaya, 'Bakanlığım bünyesinde görev yapan tüm bürokratlarımıza, bayram süresince bulundukları yerlerde, memleketlerinde Bakanlığımız hizmet alanına giren kurumlara ziyaretlerde bulunmaları yönünde talimat verdim. Bakanlık olarak sosyal devlet politikalarının uygulanmasından sorumluyuz. Bakanlığımızın tüm üst düzey yöneticileri ve birim amirleri, bayramlarını terör örgütleri ile mücadeleleri esnasında şehit olan kahramanlarımızın aileleri ve gazilerimiz ile geçirdi.' diye konuştu.
Kaynak: AA