Sierra Leonelilere Türkiye'den Kurban Yardımı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince, Sierra Leone'deki ihtiyaç sahiplerine Türkiye'den bağışlanan kurbanlıkların etleri dağıtıldı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince, Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'deki Müslümanlara Türkiye'den gönderilen kurban yardımları ulaştırıldı.

Birçok ülkede ihtiyaç sahiplerine Türkiye'deki bağışçıların yardımlarını götüren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çalışanları, bu yıl Kurban Bayramı organizasyonu kapsamına Sierra Leone'yi de dahil etti.

Türkiye'den gelen heyet, ülkedeki dört bölgede kesilen hayvanların etlerini, ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Cansuyu Sierra Leone Sorumlusu Ayhan Pelister, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak, 'veren el ile alan eli buluşturmayı' gaye edindiklerini ve bu kapsamda dünyanın birçok ülkesine ulaştıklarını söyledi.

Hayır kervanı kapsamına bu yıl Kurban Bayramı'nda Sierra Leoneli Müslümanları da aldıklarını belirten Pelister, şunları kaydetti:

'Bayram namazının ardından kurban kesimine başladık. Kesim ve dağıtım işlemlerini 4 merkez üzerinden yaptık. Bu merkezlerde kesilen kurbanlardan elde edilen etler çevredeki köy ve kentlere dağıtıldı. Dağıtım işlemlerinde bizlere destek olan yerel partner kuruluşa teşekkürlerimizi sunarız. Allah, kurban bağışında bulunan gönüllü vatandaşlarımızın da hayrını kabul etsin. Vermiş oldukları emanetler, kardeşlerine ulaştırılmıştır.'

Kaynak: AA