Kasaplar 'Çifte Bayram' Yaşıyor

Kırıkkale'de dede mesleği baharatçılık ve kasapçılık işini sürdüren Ünlü, kıyma çekimi ve sucuk doldurumu nedeniyle adeta 'çifte bayram' yaşıyor.

Kırıkkale'de Kurban Bayramı'nda, talep üzerine kıyma çeken ve sucuk dolduran kasaplar, iş yoğunluğu nedeniyle adeta 'çifte bayram' yaşıyor.

Kentte dedelerinin 150 yıl önce başlattığı baharatçılık ve kasapçılık mesleğini devam ettiren İhsan Ünlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu bayram, işlerinin ve kazançlarının geçen yıla oranla arttığını söyledi.

Ünlü, 150 yıllık dede mesleklerini sürdürdüklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

'Baharatımızı ve kalitemizi bozmadan bugünlere geldik. Etin kilosunu 1 liraya çekiyoruz, sucuğun kilosunu da 6 liradan dolduruyoruz. Bayram boyunca 15-20 ton arası sucuk dolumu ve et çekimi yapabiliyoruz. Vatandaşlarımız sabah erken saatlerde geliyor. Vatandaşı burada bekletmemek için 6 makineyle çalışıyoruz. Talepten memnunuz. Adeta çifte bayram yaşıyoruz.'

Kurban Bayramı dolayısıyla iş yoğunluğu artan kentteki bazı kasaplar ve marketler de vatandaşların kıyma ve ev yapımı sucuk talebini karşılamak için yoğun mesai harcıyor.

Sucuk dolumu ve et çekimi için gelen vatandaşlar da dışarıdan sucuk almaktansa bu şekilde yaptırmanın çok daha sağlıklı ve hijyenik olduğunu ifade etti.
Kaynak: AA