CHP Antalya Teşkilatında Bayramlaşma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak: 'Hiçbir zaman başkalarının toprak bütünlüğüne dokunmadık' 'Bundan sonraki görevimiz, demokrasinin yapı taşlarını sağlamlaştırmak üzere eylemlerimizi yapmaktır'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Türkiye'nin hiçbir zaman başkalarının toprak bütünlüğüne dokunmadığını belirtti.

Budak, CHP Antalya İl Başkanlığında Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Van'da bayramın ilk günü bombaların patladığını anımsatarak, teröristleri lanetledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Budak, 'Keşke bayram günü bunlardan bahsetmesek, güzel şeyler konuşsak. Bu ülkeyi altın tepside bulmadık, hiç kimse altın tepside sunmadı. Çanakkale Savaşı'ndan Kurtuluş Savaşı'na kadar birçok kahramanlıklar yaşamış bir ülkenin yurttaşlarının torunlarıyız.' dedi.

Türkiye'nin hiçbir zaman gözünü başkalarının topraklarına dikmediğini vurgulayan Budak, 'Hiçbir zaman için başkalarının toprak bütünlüğüne dokunmadık. Ama bugün birçok zor koşulda mecbur kalınarak, geç de kalınarak Suriye sınırlarında kendi sınırlarımızı korumak üzere müdahalede bulunduk. Büyük bir sıkıntı yaşanan Ortadoğu zor bir coğrafyadır, oraya girerseniz çıkamazsınız. Biz oraya girdik. İnşallah oradan daha fazla şehitlerimiz gelmeden kendi sınırlarımızı koruyabileceğimiz noktaya gelir ve bir an önce çıkarız. Oradan çıkıp ülkemizdeki birlik ve beraberliğe yöneliriz.' değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin 2002'den beri 'bir ileri iki geri, iki ileri bir geri' şeklinde hareket ettiğini savunan Budak, şöyle konuştu:

'Her zaman 'Biz yanılmışız' dediler. FETÖ meselesinde de 'Bizi kandırmışlar' dediler. O kadar çok mağdur var ki onlar da bunu söylesinler, içeri alınmasınlar. 100 bin kişi açığa alınmış, ihraç edilmiş, 20 bin kişiden fazla insan gözaltında ya da tutuklu. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu ülkede darbeleri gördük. Darbeler her zaman gericidir, rejime, demokrasiye müdahaledir. Bu başarısız bir darbe girişimiydi. Ama arkasından gelen yine bir darbe girişimidir. Yani darbeyi fırsata çevirmedir. Görüyoruz, kendi muhaliflerinin neredeyse tamamını ya ihraç ediyorlar, bir şirketse o şirketin üzerine resmen çöküyorlar. Buna çökme denir. Fiili el koyma denir. Yasalar içerisinde kayyum atayamayacağınız şirketlere kayyum atıyorsunuz, olmadı TMSF'ye gidiyorsunuz.'

Ordu, emniyet, okullar ve üniversitelerdeki görevden almalara da değinen Budak, 'Bu yapılanlar, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra kendi arzuladıkları düzeni kurma, büyük Atatürk'ün kurduğu demokratik, laik, sosyal hukuk devletinden vazgeçmek ve kendi arzuladıkları rejime doğru yani başkanlık sistemine doğru gitmek için atılmış adımdır. Biz bu adımların hepsinin karşısında net ve kararlılıkla duracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.' dedi.

Partilerinin hedeflerine de değinen Budak, 'Bundan sonraki görevimiz, demokrasinin yapı taşlarını sağlamlaştırmak üzere eylemlerimizi yapmaktır; çoğulcu, özgürlükçü demokrasinin gereğini yerine getireceğimizi bütün kararlığımızla sergilemektir.' diye konuştu.

İl Başkanlığı önündeki bayramlaşmaya eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, İl Başkanı Semih Esen, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA