Bayi Çalışanının Soygun Oyunu Kameraya Takıldı

İzmir'de mobilya şirketinde çalışan şoförün soygun senaryosu, sokaktaki gizli kameranın çektiği görüntüler sayesinde ortaya çıkarıldı Şoför ve sözde soygunu gerçekleştiren zanlı tutuklandı.

ŞAFAK YEL - İzmir'de bir mobilya şirketinde şoför olarak çalışan kişinin soygun ihbarının kurmaca olduğu, sokaktaki gizli kameranın çektiği görüntüler sayesinde anlaşıldı.

Karabağlar ilçesindeki bir mobilya şirketinde şoförlük yapan A.A. (30), polisi arayarak Eskiizmir semtinde evinin bulunduğu sokakta tanımadığı bir kişi tarafından silah zoruyla 90 bin lirasının alındığı ihbarında bulundu.

A.A. polise verdiği ifadesinde, şirketin alacaklarını topladığı parayı vermek üzere muhasebeci Mehmet A.Ç'yi çağırdığını, araçta görüştükleri sırada yanlarından geçen maskeli ve silahlı bir kişinin içinde para bulunan çantayı alarak kaçtığını belirtti.

- Saksıda gizli kamera

Olay sonrası soygunun gerçekleştiği sokakta araştırma yapan polis, A.A'nın bir komşusunun balkonundaki saksıda gizli kamera bulunduğunu tespit etti.

Saksıya gizlenmiş kamera ve çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarındaki görüntüleri inceleyen polis ekipleri, A.A'nın soygundan kısa süre önce F.K. (32) ile buluşarak konuştuğunu belirledi.

İkinci kez ifadeye çağrılan A.A, suçunu itiraf ederek sözde soygunu kendisinin planladığını söyledi.

A.A'nın ifadesinde, telefonla arayıp ikna ettiği F.K. ile buluşup plan yaptıklarını, muhasebeciyi çağırmalarının ardından maskeli ve silahlı olay yerine dönen F.K'nın paraları alarak kaçtığını ve polise ifade verdikten sonra F.K. ile buluşup paraları bölüştüklerini anlattığı öğrenildi.

A.A. ve F.K, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

- Görüntüler

Polisin dikkati sayesinde ortaya çıkarttığı gizli kamera ve güvenlik kameralarının görüntülerinde, A.A'nın F.K. ile buluştuktan sonra şirket muhasebecisinin aracına binişi yer alıyor.

Kayıtlarda, kısa bir süre sonra gelen maskeli ve silahlı bir kişinin aracın camından silahını doğrultarak paraları alıp kaçtığı da görülüyor.

Kaynak: AA