Kepez Park Orman Ziyarete Açıldı

Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan Park Orman, ziyarete açıldı.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 224 bin metrekarelik ormanlık alana yapılan çevreci proje Park Orman, doğal ortam arayanlar için alternatif yerlerden biri olacak. Tesiste bulunan raylı dağ kızağı, go-kart pisti, çocuk eğlence parkı, macera parkı ve kahvaltı mekanları da ziyaretçilere hizmet verecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de ziyarete açılması dolayısıyla Park Orman'ı ziyaret etti. Tütüncü'ye, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, İlçe Emniyet Müdürü İlker Ekşi, Belediye Meclisi üyeleri eşlik etti.

Park Orman'ın temelinin 24 Aralık 2015 tarihinde atıldığını anımsatan Tütüncü, ''Burada inanılmaz güzel bir eser yükselecek' demiştik. Çok şükür ki geldiğimiz noktada bir rüya projeyi daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.' ifadesinde bulundu.

Farklı aktivitelerin bulunduğu tesisin Antalya için bir cazibe merkezi olacağının altını çizen Tütüncü, şunları kaydetti:

'Park Orman aynı zamanda Antalya'ya gelenlerin ziyaret etmek isteyeceği bir nokta da olacak. Bu tesis, Kepezlilere ve Antalyalılara hizmet verecek. Bunun yanı sıra Park Orman'ın şehre sağlayacağı en büyük fayda da Antalya'ya gelen misafirlerin ağırlanacağı bir yer olmasıdır. Bu tesis, iç ve dış turizme önemli bir katkı sağlayacak, Antalya'nın turizm çeşitliliğine derinlik kazandıracak önemli bir projedir. '

Kepez Park Orman'ın ihalesi, proje kapsamında inşaatın yaptırılması ve 25 yıl süre ile kiraya verilmesini kapsıyor. Yapım maliyeti yaklaşık 10 milyon lira olan projenin, Kepez Belediyesine, 30 milyon lira kira geliri getirmesi bekleniyor.

Kaynak: AA