Şehitlikte Hüzünlü Bayram

Sivas'ta şehit aileleri ve vatandaşlar bayram öncesi şehitlikleri ziyaret etti Şehit babası Erturhan: 'Allah'ın emri böyleymiş, Allah hainlerin belasını versin'.

Sivas'ta şehitlikler, Kurban Bayramı arifesinde şehitlerini ziyaret edenlerle doldu.

Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Garnizon ve Polis Şehitliği'ne sabah erken saatlerden itibaren ziyarette bulunanlar, mezarların başında Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti. Bazı aileler gözyaşları arasında mezarları temizleyerek, su döktü. Şehitler Müzesini de ziyaret eden vatandaşlar, duygu dolu anlar yaşadı.

Şehit polis memuru Sedat Ataman'ın babası Abdurrahman Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit acısının unutulacak bir acı olmadığını söyledi.

Şehitler sayesinde hür yaşandığını vurgulayan Ataman, 'Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Her bayram yanımıza gelirdi, Allah iyi evladı herkese nasip etsin, demek ki vadesi kısaymış.' dedi.

Şehidin annesi Perihan Ataman da oğlunun hasretini her gün yaşadığını, bayramları buruk geçirdiklerini dile getirerek, 'Şehit annesiyim, gururluyum ama yaşadığımız acıyı anlatamam.' diye konuştu.

- 'Allah hainlerin belasını versin'

Şehit Uzman Çavuş Bahattin Erturhan'ın babası Mehmet Erturhan da devlet ve millet için canını feda eden tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Oğlunun her gün özlemini duyduğunu aktaran Erturhan, 'Allah'ın emri böyleymiş, Allah hainlerin belasını versin.' ifadelerini kullandı.

Şehit Uzman Çavuş Erdal Çetin'in dayısı da buruk bir bayram geçirdiklerini söyleyerek, 'Ağlamıyoruz ama içimiz yanıyor. Türkiye'nin başı sağolsun. Bu vatan için şehit oldular ve bu bizim gurur kaynağımızdır. Her zaman bu böyle oldu ve böyle olacak. Kimse bu milleti ve devleti bölemeyecek.' dedi.
Kaynak: AA