Öksüz Mamia'ya Hemşire Ve Doktorlar Sahip Çıktı

Terör örgütü DAEŞ'in tuzakladığı mayının patlaması sonucu anne ve babasını kaybeden, kendisi de ağır yaralanan 2 yaşındaki Mamia'yı Kilis'te tedavi eden doktorlar ile hemşireler çocuğun bakımını da üstlendi Amca elSulo: 'Şu anda yeğenimin sağlık durumu çok şükür iyi. Allah Türk doktorlardan razı olsun'

İZZET MAZI - İç savaşın yaşandığı Suriye'den sınırı geçmek isterken mayın patlaması sonucu anne ve babasını kaybeden, kendisi de ağır yaralanan 2 yaşındaki Mamia el-Sulo'ya Kilis'teki sağlık çalışanları sahip çıktı. Hastanede ameliyat ettikleri ve bakımını üstlendikleri Mamia'yı teselli eden doktor ve hemşireler, anne ve babasını aratmamaya çalışıyor.

Musul'un Telafer bölgesinin, terör örgütü DAEŞ'in kontrolüne geçmesinin ardından babası ve hamile olan annesiyle çıktığı umut yolculuğunda Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez kasabasına kadar ulaşan Maia, mayın patlaması sonucu ailesini kaybetti.

Ağır yaralanan ve Suriye'deki bir hastanedeki ilk müdahalenin ardından Türkiye'ye getirilen 2 yaşındaki Mamia, Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Vücudunun büyük bölümünde yanıklar oluşan Mamia, Türk doktorlarının çabasıyla yaşam savaşını kazandı. Kendisine gelmesinin ardından anne ve babasını soran Mamia için hastane çalışanları seferber oldu. Sağlık hizmeti verdikleri Mamia'ya hem annelik hem de babalık yapan doktor ve hemşireler, süt, mama, bez, oyuncak ve kıyafet gibi her türlü ihtiyacını da karşılıyor.

- 'Hem annelik hem babalık yapıyorlar'

Amca Hüseyin el-Sulo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyi ve yengesinin öldüğü, yeğeninin yaralandığı patlamayı sosyal medyadan öğrendiğini söyledi.

Bunun üzerine araştırma yaptığını ve yeğeninin Kilis Devlet Hastanesine getirildiğini öğrendiğini anlatan el-Sulo, 2 gün içerisinde Türkiye'ye ulaşarak, hastanede refakatçi olarak kalmaya başladığını ifade etti.

Tek tesellisinin patlamada anne ve babasını kaybeden Mamia'nın yaşamını sürdürmesi olduğunu vurgulayan el-Sulo, şunları kaydetti:

'Onlardan bana bir tek Mamia kaldı ancak kız çocuğu olduğu için ona bakmakta çok zorlanıyorum. Bezini değiştirmek, yaralarının bakımını yapmak zor oluyor. Şu anda Mamia'nın sağlık durumu çok şükür iyi. Allah, Türk doktorlardan razı olsun her şeyiyle yakından ilgileniyorlar. Hemşireler her türlü bakımını yapıp ihtiyaçlarını karşılıyor. Onlara çok teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar hiçbir harcama yapmadım. Mamia babasını ve annesini kaybettikten sonra buradaki insanlara çok alıştı. Hemşireleri ve doktorları ona hem annelik hem babalık yapıyorlar.'

- Tedavisine Ankara'da devam edilecek

Servis hemşirelerinden Fatma Kılıç, çocuk hastaneye getirildiğinde vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar olduğunu, ancak geçirdiği bir dizi ameliyat sonrası hızla iyileştiğini belirtti.

Kimsesi olmadığı için ilk günlerde çocuğu hemşirelerin sahiplendiği anlatan Kılıç, 'Arkadaşlarımız ona çok iyi baktı. Bezinden mamasına kadar akla gelebilecek tüm ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla karşıladılar. Adeta servisin boncuğu oldu.' diye konuştu.

Şu anda amcasının refakatinde olan Mamia'ya her türlü yardımı yaptıklarını kaydeden Kılıç, 'Kurban Bayramı'nın ardından tedavisine Ankara'da devam edilecek. Ona çok alışmıştık. İnşallah en kısa sürede sağlığına kavuşup, yaşamını sürdürür.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA