Bursa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yılı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: 'Ecdadımızın bizlere bıraktığı bu şehri tüm değerleriyle geleceğe taşıma gayretindeyiz. Bize bu şehri emanet edenlere vefa borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümüyle ilgili, 'Ecdadımızın bizlere bıraktığı bu şehri tüm değerleriyle geleceğe taşıma gayretindeyiz.' dedi.

Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Tophane Mahallesi'ndeki tarihi surların önünden başlayan, mehter takımı, kılıç kalkan ekibi ve bando eşliğindeki kortej yürüyüşü, Heykel'deki Atatürk Anıtı önünde sona erdi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Altepe, törende yaptığı konuşmada, tarihini bilmeyen ve ona sahip çıkmayan milletlerin geleceğinin olmayacağını, bu milletlerin köksüz bir ağaç gibi rüzgar estiğinde savrulup gideceğini söyledi.

Türk milletinin geleceğini tarihi okuyarak kuracağını belirten Altepe, 'Ülkemizin her köşesi, yaklaşık 96 yıl önce işgale uğradı. Bursa da 9 Temmuz 1920'de Yunanlılar tarafından işgal edildi. Bu, bütün yurtta büyük bir etki ve üzüntü oluşturdu. İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy, 'Bülbül' şiirini Bursa'nın bu işgali üzerine kaleme aldı.' dedi.

Altepe, 2 yıl, 2 ay, 2 gün süren büyük bir mücadele sonucu kahraman askerin 11 Eylül 1922'de kenti işgalden kurtardığını hatırlatarak, 'Ülkenin her yanında büyük sevinç ve mutluluk yaşandı. Şenlikler ve kutlamalar gerçekleştirildi. Bizler, bu gerçekten hareketle ecdadımızın bizlere bıraktığı bu şehri tüm değerleriyle geleceğe taşıma gayretindeyiz. Bize bu şehri emanet edenlere vefa borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz.' ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından şiirler okundu, mehter takımı ve kılıç kalkan ekibi gösteriler sundu.
Kaynak: AA