Bayram Kapadokya'yı Mutluluktan Uçuruyor

Kurban Bayramı öncesi otellerin büyük bölümü dolan, yerli turistlere ATV, at turları ve diğer aktivitelerde yüzde 25 özel indirim uygulanan Kapadokya'da, bayram bereketi yüzleri güldürdü Yoğun talebi ek uçuşlarla karşılamaya çalışan balon işletmecileri de bayram boyunca günlük uçuş sayısını 80'den 180'e çıkardı Otel işletmecisi Sucu: 'Uzun bayram tatili, Kapadokya bölgesinin canlı olmasının en önemli sebebi' Balon işletmecisi Kayhan: 'Bayram için çok fazla rezervasyon talebi geliyor. Ülkemizin çeşitli yerlerinden insanlar buraya akın ediyor'

YASİN TEMEL - Peribacaları, kayadan oyma butik otelleri, sıcak hava balonculuğu ve doğal kayaçların bulunduğu vadilerdeki at, ATV turları ve balon uçuşlarıyla dünyaca ünlü Kapadokya bölgesinde, 9 günlük Kurban Bayramı tatili işletmecilerin yüzünü güldürdü.

Kurban Bayramı tatili, birçok turizm bölgesinde olduğu gibi Kapadokya'da işletmecileri mutlu etti. ATV, at turları ve diğer aktivitelerde yerli turistlere yüzde 25 özel indirim uygulanan Kapadokya'da, oteller büyük oranda doldu.

Sıcak hava balonu merkezi konumundaki bölgede, balon işletmelerini de bayramda yoğun mesai bekliyor. Her gün ortalama 80 balonun havalandığı Kapadokya’da, bayram tatilinde günlük 180 balonun peribacaları ve vadiler üzerinde uçması bekleniyor.

Göreme’de otel işletmeciliği yapan İsmail Sucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatili nedeniyle bölgedeki otellerde neredeyse tam kapasite doluluk yaşandığını söyledi.

Kapadokya'nın özellikle bayram tatili dönemlerinde çok daha canlı olduğunu ifade eden Sucu, başta vadiler arasında gezinti yapılan ATV araçlarında olmak üzere tüm aktivitelerde yerli turistler için yüzde 25 indirim uygulanacağını belirtti.

Uzun bayram tatilinin, Kapadokya bölgesinin canlı olmasının en önemli sebebi olduğunu vurgulayan Sucu, 'Müşterilerimizin burada yapacakları aktivitelerle güzel zaman geçirebilmelerini sağlamak için özel paketler hazırladık. Bu paketler içerisinde balon, ATV ve at turları, Türk geceleri ve gezi programları şeklinde seçenekler sunuyoruz. Bu aktiviteleri müşterilerimize dolu dolu bir tatil yapmaları için sunuyoruz.' dedi.

- Kapadokya'ya yerli turist akını

Sıcak hava balonu işletmeciliği yapan Metin Kayhan da bayramda iç turizmin canlanacağını dile getirdi.

Sezonda günde ortalama 80 balonun havalandığı Kapadokya’da bayramda her gün 180 balonun uçmasının planlandığını aktaran Kayhan, 'Bayram için çok fazla rezervasyon talebi geliyor. Ülkemizin çeşitli yerlerinden insanlar buraya akın ediyor. Bizim rezervasyonlarımız da çok yükseldi. Gelen rezervasyonlar nedeniyle normalde bir uçuş planlarken bayramda ikinci uçuşları da açmaya başladık. Özellikle uzun bayram tatilinin bölgeye çok katkı sağlayacağını düşünüyorum.' diye konuştu.

Göreme'de mağara otel işletmeciliği yapan Fransız Susie Wilson ise otellerinde rezervasyonların arttığını, bayram tatilinde müşterilerine, konaklama fiyatı içerisine ek hizmetlerin de dahil edilerek tek fiyat paketi uygulanacağını söyledi.

Bayramda tur programlarının doluluk oranlarının ciddi seviyede arttığını belirten Wilson, bölgedeki turist gruplar içinde yerli yoğunluğunun dikkat çektiğini, seyahat acentelerinin bayrama özel turlar düzenlendiğini kaydetti.

Kaynak: AA