Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar

Genelkurmay Başkanlığı:'Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda bir tabanca, 10 kilogram amonyum nitrat, 45 kilogram esrar ele geçirildi, 20 bin 300 kök hint keneviri tespit ve imha edildi, 5 iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı'.

Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda bir tabanca, 10 kilo amonyum nitrat, 45 kilo esrar ele geçirilirken, 20 bin 300 kök hint keneviri tespit ve imha edildi. Terör örgütüyle ilişkili 5 iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü 'önemli yurt içi faaliyetlere' ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hakkari Çukurca'da devam eden hava destekli operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 4 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca 28 el bombası, 52 doçka uçaksavar mühimmatı, 350 Biksi makineli tüfek fişeği, 490 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda ise bir tabanca, 10 kilo amonyum nitrat, 45 kilo esrar ele geçirilirken, 20 bin 300 kök hint keneviri tespit ve imha edildi. Terör örgütüyle ilişkili 5 iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Şırnak Silopi'de icra edilen operasyonda 3 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 2 tabanca, 138 fişeği, bir termal kamera, bir gece görüş dürbünü, bir el dürbünü ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi, bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hatay bölgesinde devam eden operasyonda da bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 120 fişeği, iki el bombası ve bir el telsiziyle bölücü terör örgütü mensubu bir terörist ölü olarak ele geçirildi.

- Şemdinli'de el yapımı patlayıcı imha edildi

Hakkari Şemdinli'de, üs bölgesine saldırı girişiminde bulunan teröristlerle girilen çatışmada bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 130 fişeği, 6 el bombası ve bir el telsiziyle bölücü terör örgütü mensubu bir terörist ölü olarak ele geçirildi.

Öte yandan Şemdinli'de güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında tespit edilen ve bir büyük tüp ile 450 kilo amonyum nitrattan oluşan el yapımı patlayıcı imha edildi.

Erzurum Şenkaya'da ise güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen bir sığınakta, 10 büyük tüp ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.
Kaynak: AA