Midilli Adası'na Tatilci Akını Başladı

9 günlük bayram tatili dolayısıyla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen tatilciler, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde uzun kuyruklara neden oldu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 9 günlük bayram tatili nedeniyle Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen tatilciler, deniz hudut kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Kocaeli gibi büyükşehirlerden gelen vatandaşlar, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde yoğunluğa neden oldu.

Ayvalık-Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen turizm acenteleri, yüzlerce metre uzayan kuyruklar nedeniyle ek seferler koymak zorunda kaldı.

Turizmcilerden Ali Jale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatili için Midilli başta olmak üzere Ege'deki birçok Yunan adasına yoğun talep olduğunu söyledi.

Midilli-Ayvalık arasında ek seferler düzenlemek zorunda kaldıklarını vurgulayan Jale, 'Şu ana kadar bin 500 civarında satın alınmış biletimiz var. Rezervasyonlarla birlikte ben bu sayının 2 bini aşacağını tahmin ediyorum. Tabii bu rakamlar sadece bizim firmamızın rakamlarıdır. Ayvalık-Midilli arasında yolcu ulaşımını yapan diğer firmalarla birlikte ben Kurban Bayramı'nda 4-5 bin civarında satış olacağını düşünüyorum.' diye konuştu.

Jale, geçmiş yıllarda da Midilli-Ayvalık arasında hareketlilik yaşandığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

'Bu yıl Kurban Bayramı tatilinin 9 günlük olması ve geçtiğimiz 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkemizin yaşamış olduğu durumlardan dolayı yeşil pasaportlu vatandaşlarımızın izne çıkmamaları nedeniyle bu bayramı bir fırsat olarak gördüklerini düşünüyorum. Çünkü yeşil pasaportlu kamu görevlisi vatandaşlarımız genelde Yunan adalarını tercih ediyorlar. Bu yüzden de ben bu bayram Midilli'ye geçişlerin geçtiğimiz bayramlara nazaran daha yüksek olacağını düşünüyorum.'

Ali Jale, tatilcilerin Yunan adalarında, Türkiye'den daha ucuza tatil yapabildiğini, bu yüzden de talebin yoğun olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA