Didim'de 4-6 Yaş Krubu Kur'an Kursu Hizmete Açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” çerçevesinde, Didim’de yaklaşık 20 öğrencinin eğitim göreceği “4-6 yaş grubu Kur’an Kursu” açıldı.

Didim'de 4-6 Yaş Krubu Kur'an Kursu Hizmete Açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir süredir 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik olarak uyguladığı ‘Kur’an Kursu’ projesi, Didim’de de hayata geçti. Ailelerin talebi sonrasında İlçe Müftülüğü de bu talepler doğrultusunda Merkez Camii bünyesinde bu yıl bir sınıf oluşturdu. Açılışa Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, İlçe Müftüsü Ahad taşçı, Merkez Camii İmamı Mehmet Beyaz ile vatandaşlar katıldı.

Hayırseverlerin ve vatandaşların bağışlarıyla oluşturulan Kur’an Kursu’nun açılışında konuşan Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, İslam’da çocuk eğitiminin ana karnındayken başladığını söyledi.

Kocaoğul, “Çocuğun eğitimi ana karnındayken başlar. Osmanlı’da 4 yaşına gelen bir çocuk, 4 yaş, 4 ay ve 4 günlükken okula, medreseye götürülüp teslim edilir ve dualarla eğitime başlardı. Diyanet İşleri Başkanlığımız da yeni bir Kur’an Kursu metodu ortaya koydu. 4-6 yaş arası çocukların günde 3 saat dini eğitim ve öğrenim almaları için ‘4-6 yaş arası Kur’an Kursu’ açıyoruz” dedi.

Bu projenin Türkiye’nin genelinde yayıldığını, Didim’de de ilk sınıfı açtıklarını kaydeden Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, “Aydın il merkezinde çeşitli yerlerde, her ilçemizde de birer tane sınıf açıyoruz. İnşallah gelecekte ülkemiz burada yetişen çocuklarımıza teslim edilecek. Allah herkesten razı olsun. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

İlçe Müftüsü Ahat TAŞCI da emeği geçenlere ve açılışa iştirak edenlere ayrı ayrı teşekkür etti.

Aydın İl Müftü Yardımcısı Mehmet Aslankaya’nın yaptığı dua sonrası, Didim Merkez Camisi’ndeki ‘4-6 yaş grubu Kur’an Kursu’ sınıfının açılış kurdelesi kesildi. Didim Merkez Camisi’nde 26 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak olan 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu’nda 20 öğrenciye 09.00 ile 12.00 saatleri arasında Kur’an Kursu eğitimi verilecek. Kursla ilgili ön kayıtların alınmaya başlandığı ve 26 Eylül 2016 tarihinde eğitim öğretime başlanacağı bildirildi.

Kaynak: İHA