Diyarbakır'da Yeni Adli Yılı Açılış Töreni Düzenlendi

Diyarbakır’da, yeni adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Diyarbakır'da Yeni Adli Yılı Açılış Töreni Düzenlendi
Diyarbakır Adliye Sarayı önündü düzenlenen törene, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen, hakimler, savcılar ve avukatlar katıldı.

Tören, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Bölge İdare Mahkemesi ve Diyarbakır Barosu adına çelenklerin Atatürk büstüne bırakılması ile başladı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Güre, yeni adli yılın 15 temmuz darbe girişimi sonrası ilk adli yıl açılışı olduğu için anlamlı olduğunu söyledi.

Başsavcı Güre, "15 temmuz sonrası geçen sürede ülkemiz için çok büyük bir kanlı darbe girişimi sonrasında ülkesiyle devletiyle milletiyle ve yargısıyla büyük bir direniş örneği gösterilmesi sonrasındaki ilk adli yıl açılışı. Bu hem ülke hem yargı için büyük bir dönüm noktası olduğunu düşünüyoruz. Büyük bir sınav verildi ve çok şükür ki tüm kurumları ile halkı ile bu sınavdan başarı ile çıkıldı. Allah o günleri bir daha yaşatmasın bizlere. Yargı herkese lazım, her şartta lazım. Geçtiğimiz yıllarda çok büyük yaralar açmasına sebep olan büyük kumpaslar sonucunda yargı devletin ve halkın nazarında büyük yara almıştır. Bize düşen bu yanlışları yeni dönemde el birliği ile bütün devletin ve halkın inancını en üste çıkaracak şekilde yargı hizmeti sunmak olacağına inanıyoruz. Yargı milletine yüzünü döndüğü sürece alnının akıyla bu hizmetini layıkıyla yerine getireceğine inanıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, adliye binasında verilen kokteyle katıldı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, verilen kokteyle katılarak hakim ve savcılarla sohbet eti.
Kaynak: İHA