Çalışma Bakanlığı'nda devir teslim gerçekleşti

Süleyman Soylu, Çalışma Bakanlığı görevini Mehmet Müezzinoğlu'na devretti.

Çalışma Bakanlığı'nda devir teslim gerçekleşti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün Külliye'de görüşen Başbakan Yıldırım, Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı görevinden ayrılarak yerine Süleyman Soylu'nun getirildiğini açıklamış, Soylu'dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Mehmet Müezzinoğlu atandığını duyurmuştu. Süleyman Soylu Çalışma Bakanlığı görevini Mehmet Müezzinoğlu'na devretti.

İçişleri Bakanı olan eski Çalışma Bakanı Süleyman Soylu görevini Mehmet Müezzinoğlu'na devretti.

Sosyal Güenlik ve Çalışma Bakanlığı'nda düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Süleyman Soylu, 'Sayın Müezzinoğlu'nun yeni görevinin hem ülkemize hem devletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum' dedi.

'İLK BAKANLIĞIM BURASI İYİ BİR ÖĞRETİ OLDU'

İçişleri Bakanı Soylu konuşmasında şunları kaydetti:

'9 aydır Türkiye'nin reform açısından en önemli bakanlığında Allah çalışmak nasip etti. Ak Parti'nin Türkiye'deki 14 yıllık başarı hikayesinin en önemli yapı taşı çalışma hayatında gerçekleşmiştir. Dünyanın tüm ülkeleri methiyeler ortaya koyarak ve bu başarıyı örnek alarak programlarını gerçekleştirdiler. Kıymetli Bakanım doğumdan ölüme kadar hatta ölümden sonra da ölenlerin ailelerini kucaklayan, aynı zamanda ben yarın nerede çalışacağım diye soran çok önemli bir çalışma alanını çağın gerekllerini yerine koymaktadır. Bu süreçte 64. ve 65. hükümette çok önemli değişiklikler kaydedildi. Bu reformu geleceğe devam ettirme konusunda hükümetimizin kararlıluğı çok önemli bir süreci devam ettirdi.

İlk bakanlığım burası.. İyi bir öğreti oldu. Bu 14 yıllık süreç içerisinde bu iklimi oluşturmuşlardır. Önümüzdeki süreçte Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortaya koyulan hedefleri gerçekleştirmek üzere bir gayret ortaya koyacak ve aziz milletimizi bu hizmetlerle buluşturacaktır.

'15 TEMMUZ BİR MİLATTIR'


15 Temmuz bir milattır. 15 Temmuz'dan sonra her dakika şunu düşündüm. Eğer milletimizin emanetini layıkıyla yönetemezsek, hiçbir şey düşünmeden tankın üzerine çıkanlar, bizden hesap sorar. Bu sorumluluk bizim üzerimizdedir. Günlerce meydanlarda nöbet tutanlar, bize hesap sorarlar. Onun için sorumluluğumuzun ağır olduğunu ama 15 Temmuz'dan sonra her birimizin büyük bir sorumluluk taşıdığımızı zihnimizde belirledik.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından bize tevdi edilen bu görevi vatan nöbeti olarak görüyoruz. Bunun süresi ne kadar olursa olsun birdir.'

Çalışma Bakanlığı'nda devir teslim gerçekleşti

'EL BİRLİĞİYLE DEVAM EDECEĞİZ'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Süleyman Soylu'dan devralan Mehmet Müezzinoğlu, 'Ak Parti'nin fıtratı olan reform süreçlerinin bütün bakanlıklarımızda, el birliğiyle yapmaya devam edeceğiz' dedi.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu konuşmasında şunları kaydetti: Dünya Sağlık Örgütü sağlığı tarif ederken birey üzerinden kişinin ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olması olarak tarafi eder. Bunu aynen bu şekilde bundan sonra toplumun ruhen fiziken ve sosyal olarak daha iyi olması adına sorumluluklarımızın üstesinden geleceğiz.

'KARANLIK BİR GECEYİ AYDINLIK BİR SABAHA DÖNÜŞTÜREN BİR MİLLETİZ'

Yaptığı hizmetlerin dünyanın bütün ülkelerinde yöneticilerinin anlamakta zorluk çekdiği bir partinin mensuplarıyız. Emekli vicdanı ile bütçe vizdanını buluşturan daha iyiyi daha güzeli başarmaya gayret edeceğiz. Zenginlikleri büyük olan bir millete sahibiz. Hiçbir milletin başaramayacağı karanlık bir geceyi aydınlık bir sabah dönüştüren bir milletimiz var. 80 milyon ülke insanımızın yarınını korumayı Rabbim bize nasip etsin.

Bakanımızın Rabbim yar ve yardımcısı olsun. 3 yıl boyunca görev yapan Efkan Ala bakanımıza da teşekkür ediyoruz. 17-25 Aralık darbe girişiminde sürece baktığımızda bu hainlerin tuzaklarını bozarak gündeme gelmiştir.

Rabbim bizi mahçup etmesin. Milletimize bize güveninden dolayı teşekkür ediyorum. Bu göreve bizi layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum.