Belediye Başkanı Salman, Ebesinin Adını Sokağa Verdi

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, kendisini dünyaya getiren ebesi Sevim Emre’nin adını bir sokağa vererek ölümsüzleştirdi.

Belediye Başkanı Salman, Ebesinin Adını Sokağa Verdi
Yalova’da aralarında Belediye Başkanı Vefa Salman’ın da bulunduğu binlerce kişinin doğumuna katılan ebe Sevim Emre’nin adı, belediye meclisi kararıyla Adnan Menderes Mahallesi’nde bir sokağa verildi.

Sokağın açılışına ebe Sevim Emre, Başkan Vefa Salman ile anne ve babası, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ebesiyle başkan seçilmeden önce de sık sık bir araya geldiklerini belirten Vefa Salman, “Ebe annem, şehrimizde birçok insanın doğumuna katılmış, bizlerin üzerinde emeği bulunan bir insan. Adının yaşatılmasının uygun olacağını düşündük. Meclisimizde böyle bir karar aldık. Adını bu sokağa vererek ölümsüzleştirmek istedik. Kendisi için de sürpriz olduğunu düşünüyorum. Umarım hoşuna gitmiştir” dedi.

Yapılan jest karşısında çok duygulandığını belirten ebe Sevim Emre, “1956 yılında başladığım mesleğimi 2004 yılına kadar sürdürdüm. Özellikle 60’lı ve 70’li yıllarda Yalova’da birçok doğuma katıldım. Belediye başkanımız da bunlardan bir tanesi. Onunla iftihar ediyorum. Bu güzel jest için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA