YOGİSAD Başkanı Çelik, 'Yeniden Yapılandırmalar Devlet İle İş Adamlarını Barıştırmıştır'

Yozgat Genç İş Adamları ve Sanayiciler Dernek (YOGİSAD) Başkanı Ayhan Çelik, devlete olan borçların yeniden yapılandırılmasının, iş adamları, sanayici ve esnafın ayağındaki zincirleri çözdüğünü söyledi.

YOGİSAD Başkanı Çelik, 'Yeniden Yapılandırmalar Devlet İle İş Adamlarını Barıştırmıştır'
YOGİSAD Başkanı Ayhan Çelik, devlete olan borçların yeniden yapılandırılması, birçok cezaların affedilmesinin devlet ile iş adamları arasında bir barış sağladığını belirterek , “Bu çıkarılmış olan yapılandırmalarla sanayicinin iş adamlarının, esnaflarımızın yıllardır sıkıntısı olan vergi, sigorta, matrah, mahkemelerdeki davalar bir çok konuda fayda sağlamıştır. Bu da yıllardın iş adamlarının ayağındaki zincirin çözülmesidir. İş adamlarımızla devletin barışması sağlanmıştır. Ödeme kolaylığı getirilmesi ayrı fırsatı getirmiştir” dedi.

Sanayicinin, esnafın, vergi, sigorta borçlardan dolayı ticaret yapamaz hale geldiğini hatırlatan Çelik, “Yeni yapılandırmalar ile bir beyaz sayfa açılmıştır. Birçok vatandaşımız borcunu ödeyenle ödemeyenler arasında haksızlık olduğu sözleri yanlıştır. Çünkü ticaretten düşmek ve yükselmek çok kısa sürede olabiliyor. Bir dönem vergi rekortmeni olan sanayici, ikinci döneme iflas etmiş vergisini ödeyemez hale gelmiş olabiliyor. Bu sebeple böyle haksızlık oluyor gibi düşünmek doğru değildir” diye konuştu.

Daha öce çıkartılan vergi affında sadece ödeme kolaylığı sağlandığını belirten Çelik, “Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın ticaretin içinden gelmesi, esnafın, sanatkarın, sanayicinin durumunu çok iyi bilmesi, devlet ile iş adamlarını barıştırmıştır. Başbakanımıza ve bu konuda emeği geçen herkese yapılan bu çalışmadan dolayı çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA