Suriye'ye Yardımlar Sürüyor

Kahramanmaraş'ta, Büyükşehir Belediyesi ile İnsani Yardım Derneği'nin işbirliğiyle toplanan 5 tır yardım Suriye'ye gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Hasan Balbaba, Necip Fazıl Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, daha önce başlatılan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım kampanyasında 77 tırlık yardım toplanarak gönderildiğini belirtti.

Bu sayının 99 tıra ulaşmasını beklediklerini dile getiren Balbaba, 'Suriye'ye 77. tırı gönderirken, 99. tırı göndermeyi nasip etsin diyerek dua etmiştik. 'Ensar' olmaya devam edeceğiz demiştik. Dualarımızın karşılığı olarak Halep'ten gelen acil yardım çağrısı üzerine bugün 5 yardım tırını Suriye'ye dualarla gönderdik. 82 yardım tırımız oldu. Yardım tırlarımızı 15 Temmuz şehitlerine atfettik. Ensar olmaya devam etmeyi Rabbim nasip eylesin.' diye konuştu.

Yapılan duanın ardından ikisi un ve üçü de giyimden oluşan 5 tırlık yardım konvoyu, Suriye'ye gönderilmek üzeren kentten hareket etti.

Kaynak: AA