Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Faiz İndirimi' Çağrısına Destek

AESOB Başkanı Sözütek: 'Bu süreçte tüm bankaların acilen her türlü kredilerde faizleri düşürmesi lazım. Esnaf ve sanatkarlarımız da fiyatların da indirime gitmeli, bu kahraman millete destek olmalı'

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Nihat Sözütek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'bankaların reel faiz oranlarını düşürmeleri' çağrısına destek vererek, bu süreçte tüm bankaların acilen her türlü kredilerde faizleri düşürmesi, esnaf ve sanatkarların da fiyatlar da indirime giderek millete destek olması gerektiğini belirtti.

Sözütek, yaptığı yazılı açıklamada, vatanı bölmek amacıyla FETÖ tarafından 15 Temmuz'da yapılan kalkışma ile ülkeye verilmek istenen ekonomik zararın telafi edilmesi ve işlerin yoluna girmesi için herkesin bu geçiş sürecinde taşın altına elini sokması gerektiğini ifade etti.

Bunun da ancak finans, reel sektör, ticaret erbabı gibi her kesimin mevcut kazancından fedakarlık yapmasıyla mümkün olabileceğine işaret eden Sözütek, şunları kaydetti:

'Ülkemiz, her alanda sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu ortamda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başta özel bankalara 'biraz az kazanın' diyerek, faizlerin düşürülmesi millete, vatana destek olunması konusu başta olmak üzere hassasiyetle bu işin üzerinde durması, millet, esnaf olarak bizleri çok mutlu etmiştir. Kendisine, milletimiz, esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkür ediyoruz. Bu süreçte tüm bankaların acilen her türlü kredilerde faizleri düşürmesi lazım. Esnaf ve sanatkarlarımız da fiyatların da indirime gitmeli, bu kahraman millete destek olmalı.'

Sözütek, ekonomide canlılık sağlanması için mazottaki ÖTV'nin indirilmesi, esnafa sicil affı getirilmesi ve zorunlu trafik sigortası ile kaskoların birleştirilmesi önerilerinde de bulundu.
Kaynak: AA