Gaziantep Valiliği Ve İl Emniyet Müdürlüğü Taşınacak

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, valilik ve il emniyet müdürlüklerinin bulundukları yerlerden taşınacağını bildirdi.

Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs'ta DAEŞ'in Gaziantep'te gerçekleştirdiği saldırının ardından zarar gören İl Emniyet Müdürlüğü'nün taşınacağını söyledi.

Mevcut binaların emniyet personeline yetmediğini anlatan Yerlikaya, şunları kaydetti:

'Burayı Gelir İdaresi Başkanlığına ve Defterdarlığa vereceğiz. Şu andaki MİT Bölge Başkanlığı'nın karşısındaki 70 dönümlük yer, Sayın Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in girişimleri, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın oluruyla bize veriliyor. Projeyi bulduk revize ediyoruz. Emniyetin tüm birimleri burada yapılacak kampüste olacak.'

- Demokrasi Meydanı genişleyecek ve ismi değişecek

Yerlikaya, Gaziantep Valiliği'nin de yaklaşık 20 ay içinde eski Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yer aldığı Fevzi Çakmak Caddesi'ne taşınacağını belirtti.

Demokrasi Meydanı'nın bitişiğinde yer alan valiliğin boşaltılması, yine aynı bölgedeki Kamil Ocak Stadı'nın da kaldırılmasıyla kentin 1 milyon kişinin sığabileceği bir meydana kavuşacağına dikkati çeken Yerlikaya, meydanın adının da '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' olarak değiştirildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA