Sıcaktan Bunalan Hayvanlar Manyas Gölü'nde Serinliyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hayvanları da olumsuz etkiliyor. Manyas’ta aşırı sıcaklar yüzünden vatandaşlar hayvanlarını etkilenmemeleri için dışarı çıkarmazken, yakınlarında sulak alanlar olanlar ise hayvanlarını suya sokuyor.

Sıcaktan Bunalan Hayvanlar Manyas Gölü'nde Serinliyor
Manyas Gölü’nün kıyısında bulunan Kocagöl, Akçaova, Kızıksa, Salur ve Hamamlı Mahallelerinde, hayvan sahipleri hayvanlarını göle götürerek buralarda beslemeye çalışıyor. Gölde hem serinleyen hem de gölde bulunan kamışların yapraklarını yiyerek beslenmeye çalışan hayvanların süt veriminin de yükseldiği belirtiliyor.

Hayvan sahiplerinden Hayrettin Yıldız, "Sıcaklar yüzünden hayvanlarımızı ahırlardan çıkaramıyoruz. Ahırda olunca sıcaktan yem de yemiyor. İmkanı olan hayvan sahipleri göle getirerek bunun önüne geçiyor. Burada hayvanlarımız serinlerken, besleniyorlar" dedi.

Manyas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veteriner Ramazan Alan ise, aşırı sıcaklardan hayvanların olumsuz etkilendiğini, sinirli olduklarını, bunun da beslenmeleri başta olmak üzere süt verimine kadar yansıdığını söyledi.

Alan, aşırı sıcaklarda hayvanların ikindi saatlerinde dışarıya çıkarılmasını, hayvanların hareket etmeleri gerektiğini belirtirken, "Bu hayvanlar üzerinde özellikle süt sığırlarında olumlu etki oluşturabilir" diye konuştu.

Kaynak: İHA