Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Bingöl'den FETÖ Değerlendirmesi

Malatya Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Bingöl, FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında yaşanılan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Bingöl'den FETÖ Değerlendirmesi
Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Bingöl, 15 temmuz darbe kalkışması sonrasında 2010 KPSS sınavının iptal edilmesi, görevden uzaklaştırılan memurların durumu, memurların yıllık izinlerinin iptali, ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde davranışının sebepleri konularında görüşlerini açıkladı.

15 Temmuz darbe kalkışmasının FETÖ tarafından gerçekleştirilen bir olay olduğunu anımsatan Bingöl, “Ancak bunun iç ve dış destekçilerinin olduğu, ihanet çetesinin içerisinde ciddi işbirlikçilerinin olduğu artık gün yüzüne çıkmış ve devlet bu işbirlikçilere gereken cezayı vermeye başlamıştır” dedi.

Özellikle FETÖ ile alakalı kamu kurumlarında görev yapanların açığa alınması ve devlet kurumlarından uzaklaştırılmasının büyük önem arz ettiğini belirten Bingöl, “Askeriye, emniyet, adalet, istihbarat birimleri ve bakanlık merkez teşkilatlarından başlanarak aşağıya doğru temizlik yapılmalıdır. Ancak FETÖ mensuplarını temizlerken PKK terör örgütü mensupları, DHKP-C ve DEAŞ ihanet çetesi de aynı hassasiyetle temizlenmelidir. Yoksa başarı sağlanamaz. Çünkü tüm bu terör örgütleri aynı kaynaktan beslenmektedir. Ancak bu temizlik yaparken kurunun yanında yaşın yanmaması için azami dikkat gösterilmelidir. Görevden el çektirilen kişilerin içerisinde Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 17-25 aralık milat olarak seçilmeli daha sonraki tarih diliminde ihanet içerisinde olanlar temizlenmelidir. Aksi halde birçok masum insan mağdur edilebilir” ifadelerine yer verdi. 15 Temmuz darbe kalkışmasının Türkiye için bir milat olduğunu ve ülkenin birlik ve beraberliğine vesile olduğunun altını çizen Bingöl, "O gün her görüşten insan sokaklara çıkarak vatanına, bayrağına, din ve devletine kısacası tüm kutsallarına sahip çıkmıştır. İnsanlarımız tankların paletlerinin önüne yatarak şehitlik makamına ulaşmışlardır. Bu şehit ve gazilerimize ne kadar minnet duysak azdır. Onların mükafatları Allah katındadır. Bu milleti yok etmek o kadar kolay değildir. Çanakkale ruhu tekrar canlanmıştır. Öyle ki, ihanet içerisinde olan 20 askerin cenazesine yaklaşık 15 aile sahiplik etmemiştir. Devlet kimsesizler mezarlığına defin edilecektir. Bu da şunu gösteriyor. O ihanetçilerin yaptıklarına ailesi bile lanet edip kabullenmiyor. Ayrıca 2010 yılı KPSS sınavı iptal edilmiş ve neticesinde bir belirsizlik ortaya çıkmıştır. Devletimiz bu süreç içerisinde tüm kesim mağdur edilmeyip gerekli araştırmaların yapılarak tam soru yaparak kopya çekenlerin tespit edilmesi, atananlar içerisinde hızlı yükselmelerin olduğu kişilerin tespit edilerek görevden uzaklaştırılması gerekiyor. Bu durumda açığa alınanların yerine eğer bir yasal engel yoksa aynı 2010 KPSS sınavı puanlarına göre yerleştirilme yapılmalıdır. Bir başka durum bu OHAL nedeniyle memur izinleri iptal edildiği için bir takım sıkıntılar yaşanmaktadır. Çok hızlı bir şekilde tekrar izinlerin açılarak mağduriyet yaşanmasının önüne geçilmelidir. Bu olayda bir hayır olduğunu düşünüyorum. Bu olay neticesinde İnşallah devlete ihanet eden FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C gibi terör örgütü mensupları temizlenecek ve ülke olarak birlik ve beraberliğimize vesile olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA