Öğrencileriyle 47 Yıl Önce Diktiği Ağaçları Yakanları Arıyor

Babaeski’de emekli öğretmen 1969 yılında öğrencileriyle birlikte diktiği ağaçları yakan kişi ya da kişileri arıyor Emekli Öğretmen Altın: 'Ağaçların yandığını duyunca, evlatlarım ölmüş gibi hissettim'.

Emekli öğretmen Rahmi Altın, Babaeski İlçesine bağlı Kadıköy köyünde 1969 yılında öğrencileriyle birlikte diktiği ağaçları yakan kişi ya da kişileri arıyor.

Diktiği ağaçların yandığını öğrenen Altın, yangına sebep olan kişi ya da kişilerin yakalanması için köyde 11 gündür araştırma yapıyor. Altın, yangının olduğu gün çamlığa piknik yapmaya giden araç plaklarını öğrenerek İlçe Kaymakamlığı ve Jandarma Komutanlığına bildirdi.

Altın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağaçların yanmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Çam fidanlarını 47 yıl önce öğretmenlik yaptığı dönemde öğrencileriyle birlikte diktiğini anlatan Altın, yaklaşık 2 yıl boyunca Kadıköy deresinden kovalar ile su taşıyarak fidanların tutması için suladıklarını belirtti.

Büyük zorluklar çekerek fidanların büyüyerek ağaca dönüşmesini sağladıklarını ifade eden Altın, şunları kaydetti:

'Kadıköy köyünde 1969 yılında öğrencilerimle birlikte bulunan boş araziye çam ağaçları dikmeye başladık. O günkü imkansızlıklarla dikimlerini gerçekleştirmiştik. Yazın köyde kovalarla su taşıyarak ağaçları suladık. Fidan dikimi için ağaç bayramında ilçeden otobüslerle vatandaşları buraya taşıdık. Bu küçük ormana gözümüz gibi bakıyorduk. Ancak 24 Temmuz 2016 tarihinde burada piknik yapan kişi ya da kişiler tarafından çam ağaçlarının yakıldığını duydum. Ağaçların yandığını duyunca, evlatlarım ölmüş gibi hissettim. Buraya geldiğimde ağlayarak ağaçlara baktım. Tam 40 tane çam ağacı bir hiç uğruna yanmış. Ağaçların yanmasına sebep olan kişi ya da kişilerin yakalanması için canla başla çalışıyorum. Bu ağaçların yakıldığı gün burada bulunan şahıslar hakkında bazı bilgilerde edindim. Olay yerinden çıkan aracın plakasını ve şahıslardan birine ait olduğunu tahmin ettiğimiz cep telefonu da hem Kaymakam Tarkan Keskin'e, hem de İlçe Jandarma Komutanlığı'na bu bilgileri ilettim. Ben bir öğretmen ve çevre gönüllüsü olarak bu işin peşini bırakmayacağım. Bu ağaçları yakanların yakalanıp, adalet önünde hesap verene kadar da uğraşacağım. Bu kişilerin bir an önce yakalanarak, adalete teslim edilmelerini istiyorum.'
Kaynak: AA