Kütahya'da Alt Ve Üst Geçit Çalışmaları

Kütahya kent merkezindeki hemzemin geçitlerde kazaların bitirilmesi ve trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla yapılacak 4 alt ve 1 üst geçit için çalışmaların başladığı bildirildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak Devlet Demir Yolları ile ortaklaşa alınan karar sonucunda, kentte trafiğin yoğun olduğu hemzemin geçitlerin bazılarında alt ve üst geçit yapmayı planladıklarını söyledi.

Bu kapsamda Atatürk Bulvarı, Osmangazi, ve Bölcek mahallelerine alt geçit, 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne ise üst geçit yapılacağını aktaran Saraçoğlu, şunları kaydetti:

'Bu projelerden 1. Organize Sanayi Bölgesi üst geçidinin yapım çalışmalarına başladık. Köprü yapımının ilk aşaması olan fore kazık çalışmaları başladı. Bu inşaat alanının bulunduğu bölgeyi trafiğe kapattık. İlgili firmaya verilen süre 180 gün. Amacımız çalışmayı bu süre zarfı içerisinde bitirmek. Ama ben firmanın bu işi 180 güne ulaşmadan bitireceklerine inanıyorum. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun.'

İnceleme gezisine Belediye Başkan Yardımcısı Murat Arık, Kütahya Organize Sanayi Bölge Müdürü Servet Demir, firma yetkilileri ve Alayunt Mahallesi Muhtarı Mehmet Erdoğmuş eşlik etti.

Kaynak: AA