Çin'de Yolsuzlukla Mücadele

Emekli iki komutan hakkında soruşturma başlatıldı.

Çin'de emekli üst düzey iki komutana yolsuzluktan soruşturma açıldı.

South China Morning Post gazetesinin askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Çin Halk Kurtuluş Ordusunun (PLA) emekli üst düzey komutanlarından 74 yaşındaki Li Cinay ve 76 yaşındaki Liao Şilong, 'parti disiplinini ihlal' gerekçesiyle soruşturma geçiriyor.

Ordudayken genel siyasi departmanın başındaki Li ve genel lojistik departmanı yöneten Liao, geçen ay emekli üst düzey askeri kadro için düzenlenen bir toplantıda göz altına alındı.

Görevleri süresince Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Askeri Komisyonu üyesi olan Li ve Liao, 2013 başında emekli olmuştu.

Bu arada geçen ay, eski Merkezi Askeri Başkan Yardımcısı General Guo Boşiong'a rüşvet suçundan ömür boyu hapis cezası verilirken, rütbesi sökülmüş ve ömür boyu siyasi haklardan mahrum edilmişti.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2012'de ÇKP liderliğini devralmasından sonra yolsuzluğa karşı mücadele başlatarak tüm partinin tetikte olmasını istemiş ve yolsuzluğu, partinin hayatta kalmasına karşı bir tehdit olarak gördüğünü belirtmişti. ÇKP Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu ve bölgesel birimleri 2012'den bu yana ülke genelinde 75 milyondan fazla ÇKP üyesini soruşturdu.
Kaynak: AA